Het perceel aan de Kerkstraat in Mook. (foto: Jos Gröniger)
Het perceel aan de Kerkstraat in Mook. (foto: Jos Gröniger)

Er komt schot in woningbouw Mook

  •   keer gelezen   Wonen

MOOK | Goed nieuws voor gezinnen en jongeren in Mook. Het college van B en W bereikt onlangs met wooncorporatie Destion overeenstemming over de realisatie van tien eengezinswoningen aan de Kerkstraat en een complex voor zes appartementen aan de Rijksweg.

Door Jos Gröniger

Het perceel tussen de Kerkstraat en de Rijksweg in Mook is sinds 2008 in eigendom van Destion. De wooncorporatie ontwikkelde diverse plannen die om uiteenlopende redenen nooit uitvoeringsrijp werden bevonden.

Vraag
Het gegeven dat begin 2015 in Mook 140 mensen een appartement en 130 mensen een gezinswoning zochten was voor Destion de aanleiding de plannen aan te passen naar de tien grondgebonden eengezinswoningen en zes appartementen.
Vier van de geschakelde gezinswoningen worden gebouwd aan de verbindingsweg. Aan de Kerkstraat (op de plek waar de onlangs gesloopte boerderij stond) komen twee blokken van drie woningen. Aan de Rijksweg wordt binnenkort de vrijstaande woning afgebroken om plaats te maken voor een complex met zes appartementen. Met de bouw wordt naar verwachting begin 2017 begonnen.

Tevreden
Wethouder Geertjan Wienhoven is content over de vorderingen in de nieuwbouwplannen. "Voor het eerst sinds jaren wordt er sociale woningbouw gepleegd. In Mook is slechts zestien procent van het totale bestand sociale woningen. De gemiddelde wachttijd is gemiddeld vier jaar. Dat gaat nu verandering in komen. Ook het bouwprogramma aan de Groesbeekseweg komt langzaam maar zeker los", oordeelt Wienhoven, die vindt dat de 'vaart' in de bouwplannen geen toeval is. "De economie trekt aan, en daar hebben wij ook profijt van."

Meer berichten