Impressie van Den Dries in Ledeacker.
Impressie van Den Dries in Ledeacker.

Ledeacker op zoek naar medebouwers voor Den Dries

  •   keer gelezen   Wonen

LEDEACKER | Op woensdag 13 juli organiseert werkgroep 'Woneninledeacker.nl' een interactief informatiecafé, waarbij de bouwmogelijkheden voor het bestemmingsplan Den Dries fase 2 in Ledeacker uiteen wordt gezet. De organisatie van deze avond is in handen van de werkgroep, in samenwerking met de Dorpsvereniging ´t Leker en de gemeente Sint Anthonis.

Bij de ingangen van het dorp Ledeacker staan sinds enige tijd spandoeken met hierop vermeld: 'WoneninLedeacker.nl'. Het idee hier achter begon met enkele enthousiaste buurtbewoners uit de wijk Den Dries uit Ledeacker. Begin 2015 is het idee vanuit de wijk gekomen om de toekomstige bouwkavels vanuit het dorp actief te promoten en de gemeente Sint Anthonis hiermee te helpen. Dit signaal heeft Dorpsvereniging 't Leker opgepakt door samen met deze enthousiaste buurtbewoners een werkgroep op te richten. Initiatiefnemer Eric Hermens vertelt: "Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder. Ondertussen hebben we intensieve gesprekken gevoerd met de gemeente en onze onafhankelijke bedoelingen uitgelegd. We willen ons vooral niet bemoeien met grondprijzen of de noodzakelijke procedures. We willen vooral een laagdrempelig aanspreekpunt vormen voor geïnteresseerden. Vanaf dag één heeft de gemeente positief gereageerd op ons voorstel. Dit heeft er zelfs toe geleid dat onze werkgroep mee mocht denken over een definitief verkavelingsvoorstel. In de tussentijd hebben we nagedacht hoe deze kavels te presenteren en op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen."

'Fijn dorp om te wonen'
Jels Toonen vervolgt: "We vonden als buurt en als dorp belangrijk om te laten zien dat de promotie van de beschikbare bouwkavels beter kan. Het was voorheen niet bekend dat bouwkavels binnen de gemeente Sint Anthonis in de verkoop stonden. Deze werden niet vermeld op Funda of vergelijkbare makelaarssites, of op de website van de gemeente. Veelal werd in een klein bericht in de lokale weekbladen een loting vermeld. Dit wilden we op een positieve manier verbeteren. Daarnaast is Ledeacker een fijn dorp in te wonen en zijn de grondprijzen aantrekkelijk te noemen."
Eric voegt er aan toe: "Plus we snappen dat de drempel om de gemeente vrijblijvend te informeren soms best hoog kan zijn. Wij willen hierin een begeleidende rol vervullen, zonder commercieel belang. Een onafhankelijk aanspreekpunt opzetten, welke tevens duidelijkheid kan bieden. En waar mogelijk samenbouwers met elkaar in verbinding proberen te brengen."

Informatiecafé
Op woensdag 13 juli om 20.00 uur organiseert de werkgroep Woneninledeacker.nl in samenwerking met Dorpsvereniging en de gemeente Sint Anthonis een informatiebijeenkomst in het Dorpshuus aan de Stippent 2a te Ledeacker. De werkgroep zal deze avond op informele wijze begeleiden. Op deze avond zal de werkgroep en de gemeente Sint Anthonis het woord voeren. Verder zullen op deze avond aanwezig zijn: vertegenwoordigers van de Rabobank, Meulman Bouwkundig Bureau (specialist in CPO projecten) en Loeffen Bouwkundig Ingenieursbureau. Het informatiecafé is voor iedere belangstellende van zowel in als buiten Ledeacker toegankelijk.
Meer informatie: www.woneninledeacker.nl.Werkgroep met rechts wethouder Ingrid Driessen.

Meer berichten