Mooiland gaat versneld huurwoningen bouwen in Boxmeer.
Mooiland gaat versneld huurwoningen bouwen in Boxmeer.

Mooiland gaat in Boxmeer versneld huurwoningen bouwen

  •   keer gelezen   Wonen

BOXMEER | Woningcorporatie Mooiland gaat op de vrijkomende schoollocaties van De Peppels in de Oranjestraat en van Het Ogelijn aan de Hollesteeg in Boxmeer versneld sociale huurwoningen bouwen. Met de bouw van deze woningen hoopt de gemeente tevens tijdig in te spelen op de 'hogere taakstelling' om asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) te voorzien van een huis.

Dat blijkt uit een memo van het Boxmeerse college van B en W. "De afgelopen twee jaar is de taakstelling aanzienlijk verzwaard door de in het algemeen hogere toestroom. Aan de taakstelling voor de eerste helft van 2016 is nog voldaan. Het laat zich aanzien dat de hogere taakstelling doorzet. In die situatie ontstaat de kans dat sprake is van verdringing van de reguliere vraag", aldus het gemeentebestuur. "In overleg met Mooiland is besloten versneld sociale huurwoningen aan de voorraad toe te voegen, aanvullend op de reeds bekende projectgebieden Hofstede Elderom, Weijerstaete en Pauluskerk."
De te bouwen huurwoningen worden overigens niet uitsluitend voor statushouders gebouwd. Deze doelgroep 'wordt verdeeld over de totale woningvoorraad van Mooiland'. Bovendien komen op de locatie van Het Ogelijn tevens koopwoningen.

Meer berichten