Martijn van Hal en Harm Cuppen van de Dorpsraad Langenboom. Op de foto ontbreekt Nort van Schayik. (foto: Diana Derks)
Martijn van Hal en Harm Cuppen van de Dorpsraad Langenboom. Op de foto ontbreekt Nort van Schayik. (foto: Diana Derks)

Langenboom inventariseert behoefte starterswoningen en sociale huurhuizen

  •   keer gelezen   Wonen

LANGENBOOM | De Dorpsraad Langenboom wil onderzoeken of er in het een dorp behoefte is aan de bouw van starterswoningen en sociale huurwoningen. Tot nu toe ontbreken volgens de dorpsraad mogelijkheden om in het Millse kerkdorp aan betaalbare koop- of huurwoningen te komen.

"Voor met name starters zijn er in Langenboom momenteel nauwelijks tot geen mogelijkheden om aan een betaalbare koop- of huurwoning te komen. Datzelfde geldt onder meer ook voor eenverdieners en 'noodzoekenden', bijvoorbeeld gescheiden mensen. De dorpsraad vangt hierover signalen op en ook de gemeentelijke politiek, waaronder de verantwoordelijke wethouder, onderkent dit probleem", aldus Martijn van Hal namens de dorpsraad.

Eerste plannen
Van Hal vult aan: "De dorpsraad is daarom een initiatief is gestart, dat, bij voldoende interesse, moet leiden tot de ontwikkeling van een bouwplan, waarin betaalbare starterswoningen en sociale huurwoningen (huurprijs beneden de huursubsidiegrens) gerealiseerd moeten gaan worden. De eerste positieve gesprekken met de verantwoordelijk wethouder en een projectontwikkelaar/bouwbedrijf hebben reeds plaatsgevonden, waarin al over de concrete locatie in Langenboom gesproken is." Hij verduidelijkt: "Voordat het zover is zal er echter een inventarisatie plaats moeten vinden van de behoefte aan genoemde woningen. Zodat, mocht de animo voldoende groot zijn, vervolgstappen ondernomen kunnen gaan worden."

Oproep tot reactie
Wie belangstelling heeft in de genoemde woningen, wordt door de Dorpsraad Langenboom opgeroepen om zijn of haar reactie, vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen, te mailen (met contactgegevens) naar woningbouwlangenboom@gmail.com. "Geef in de e-mail tevens aan of het gaat om een koop- of een huurwoning. Binnen een week na lancering van de Facebookpagina hebben we overigens al een zestal enthousiaste reacties van geïnteresseerden mogen ontvangen", laat Van Hal weten. "Maar mogelijk ken je binnen je familie of vrienden- of kennissenkring mensen, die niet (meer) in Langenboom wonen, maar ook geïnteresseerd zijn. Attendeer hen dan op de mogelijkheid om te reageren en breng ze met ons in contact per e-mail en www.facebook.com/woningbouwlangenboom."

Meer berichten