Dermatoloog Van der Wegen. (foto: Ad van de Graaf)
Dermatoloog Van der Wegen. (foto: Ad van de Graaf)

Dermatoloog Van der Wegen neemt afscheid van het Maasziekenhuis

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Na ruim zeventien jaar als dermatoloog actief te zijn geweest in het Maasziekenhuis neemt dokter Van der Wegen op 1 december afscheid. "Ik heb een uitnodiging gekregen om in Amerika te gaan werken en die uitdaging ga ik graag aan."

Van der Wegen moet voordat ze naar Amerika vertrekt nog een opleiding van twee tot drie jaar volgen. Arcus Cosmetische Centrum zal tot die tijd gewoon open blijven. "Door bij het Maasziekenhuis te stoppen heb ik net wat meer tijd om mij te focussen op mijn opleiding", vertelt de gedreven dermatoloog.

Van der Wegen begon met een kliniek in Uden. "Daar heb ik tien jaar gewerkt. Daarna ben ik bij het Maasziekenhuis gaan werken. Ik vond het heel bijzonder om de verhuizing naar het huidige nieuwe pand mee te maken." Inmiddels heeft ze ook twee vestigingen van Arcus Cosmetische Centrum opgericht, een in Uden en een in Boxmeer.

Ze koestert mooie herinneringen aan haar tijd bij het Maasziekenhuis. "Vooral het contact met de patiënten heb ik altijd als prettig ervaren. Dat sommigen mij een kijkje gunnen in hun persoonlijke leven vind ik heel bijzonder en waardevol. Daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor."

Afscheidsreceptie
Van der Wegen wil dan ook niet vertrekken zonder haar patiënten en de huisartsen met wie ze nauw samengewerkt heeft de gelegenheid te geven om haar de hand te schudden onder het genot van een hapje en een drankje. Vrijdag 25 november is er van 16.00 tot 18.00 uur een afscheidsreceptie bij Hotel Restaurant Riche, Steenstraat 51 in Boxmeer. Patiënten en huisartsen die hier graag bij aanwezig zijn kunnen zich opgeven door een kaart te sturen naar Polikliniek Dermatologie, Dokter Kopstraat 1, 5835 DV in Beugen. Mailen kan ook naar balie_derma@pantein.nl.

Toekomst
In Amerika wil Van der Wegen ook aan de slag als dermatoloog. "Ik zou dan graag jonge artsen opleiden. Wat ik ze dan vooral wil meegeven is dat een open en oprechte belangstellende houding de basis van een goede arts-patiënt verhouding is. Als je even een praatje maakt met de patiënt van mens tot mens dan kun je iemand op zijn of haar gemak stellen en dat is ontzettend belangrijk."

Voor meer informatie over Arcus Cosmetisch Centrum bel naar 0413-246629.

Meer berichten