Cas Frederix gaat vanaf 2017 de vestiging van Hofmans van Benthum in Beugen runnen. (tekst/foto: Patricia de Ryck)
Cas Frederix gaat vanaf 2017 de vestiging van Hofmans van Benthum in Beugen runnen. (tekst/foto: Patricia de Ryck)

Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent in Beugen

  •   keer gelezen   Zakelijk

BEUGEN | Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent de deuren in Beugen. In het nieuwe jaar kan iedereen terecht voor fysiobehandelingen in de praktijk in Multifunctioneel Centrum Het Kruispunt. Fysiotherapeut Cas Frederix – zelf opgegroeid in het dorp – zal deze vestiging gaan runnen. "Vanaf maandag 2 januari is iedereen van harte welkom bij Fysio Beugen."

Met de komst van de fysiopraktijk wordt het voorzieningenniveau in Beugen weer naar een hoger niveau getild. "Voortaan hoeven de bewoners dus niet meer naar Cuijk of Boxmeer. Ze kunnen hier terecht op een centraal gelegen plek, met parkeerplaatsen voor de deur en perfecte toegankelijkheid voor mindervaliden. Zelf niet in de gelegenheid om langs te komen, dan komen we gewoon aan huis", vertelt Frederix enthousiast. De praktijk biedt een breed dienstenpakket aan. "We hebben in Cuijk een groot team, die allen zeer flexibel zijn. Als het nodig is, komen de specialisten dus gewoon naar Beugen."

Inloopspreekuur
Dankzij de ruime openingstijden – ook in de avond – is er voor iedereen wel een geschikt moment te vinden voor een behandeling bij Fysio Beugen. Op maandag kan iedereen langskomen tijdens het inloopspreekuur.
Frederix schetst een aantal situaties waarin dat erg fijn is: "Je kunt bijvoorbeeld naar een blessure laten kijken die je in het weekend hebt opgelopen. En als je je zorgen over een bepaalde klacht maakt, hoef je ook niet te blijven piekeren, maar kom je gewoon langs. Iedereen is tijdens het inloopspreekuur welkom. Een doorverwijzing van de huisarts of specialist is meestal niet nodig. Ook niet bij een gewone doordeweekse afspraak."

Samenwerkingen
In Beugen is het team van Hofmans van Benthum al lang geen onbekende meer. Niet alleen is Frederix er opgegroeid; de praktijk heeft ook al jaren een samenwerking met de plaatselijke voetbalvereniging VIOS'38. Frederix vertelt: "Op donderdag ben ik aanwezig bij de training als medisch verzorger. Ik behandel dan niet alleen blessures, maar mag van de trainer ook preventief ingrijpen. We doen vanuit Hofmans van Benthum daarnaast alle conditietesten van de selectiespelers." Enthousiast vertelt de jonge fysiotherapeut verder: "Nu we ook een vestiging in Beugen hebben, willen we dit soort samenwerkingen uitbreiden. Niet alleen met andere (sport)verenigingen, maar ook met het lokale bedrijfsleven. Bij ondernemers kunnen we bijvoorbeeld langskomen voor een werkplekonderzoek, zodat elke medewerker voortaan in de perfecte houding zijn of haar werk kan uitvoeren."

Zorgverzekering
Nu het einde van het jaar nadert, heeft Frederix ook nog een tip voor de lezers. "Op dit moment veranderen veel mensen van zorgverzekeraar. Verwacht je het aankomende jaar behandelingen bij de fysiotherapeut, dan is het goed om te kijken hoeveel bezoeken er worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit aantal varieert sterk per verzekeraar. Kijk daar dus goed naar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan", tipt hij. "Mochten wij opvallende zaken zien of horen vanuit de branche, dan delen wij deze natuurlijk via de Facebook-pagina van Fysio Cuijk."
Info of afspraak maken? Bel (0485) 75 14 41, info@fysiobeugen.nl of surf naar www.fysiobeugen.nl.

Meer berichten