Er wordt geproost op de verhuizing van ALTCON Equipment naar RBL Haps.
Er wordt geproost op de verhuizing van ALTCON Equipment naar RBL Haps.

ALTCON Equipment verhuist naar Bedrijvenpark Laarakker

  •   keer gelezen   Zakelijk

HAPS | Het Wijchense bedrijf ALTCON Equipment verhuist naar Bedrijvenpark Laarakker in Haps. Rafael Sharipov, directeur/eigenaar van ALTCON Equipment, en Olaf de Croon, directeur Bedrijvenpark Laarakker, tekenden afgelopen dinsdag hiervoor de koopovereenkomst. Het internationaal opererend bedrijf dat machines voor de wegenbouw verhuurt en verkoopt, heeft op het bedrijvenpark een kavel van 7.000 vierkante meter gekocht.

Op Laarakker gaat ALTCON een hal bouwen voor de verkoop, reparatie, onderhoud en reiniging van machines die wereldwijd worden ingezet voor de wegenbouw. Het bedrijf verkoopt en verhuurt machines aan 62 landen. Op de kavel, gesitueerd naast het bedrijf van Kremers Metaalhandel, zal naast de hal ook een spuitcabine, ruimte voor opslag, een wasplaats en een kantoor verrijzen. Dit kantoor wordt op de hoek van het perceel gerealiseerd en zal het visitekaartje van de het nieuwe bedrijf gaan worden.
Het is de bedoeling dat het bedrijf op Laarakker werkgelegenheid gaat bieden aan 12 medewerkers. Om deze groei te kunnen realiseren willen zij in de regio met name technisch geschoold personeel gaan werven.

Bereikbaarheid
De heer Sharipov noemt de verhuizing naar Laarakker een mooie nieuwe stap in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Sharipov: "Onze huidige locatie in Wijchen biedt geen uitbreidingsmogelijkheden. Door de verhuizing naar Laarakker zijn wij in staat onze groeidoelstellingen te realiseren. We hebben gekozen voor bedrijvenpark Laarakker vanwege de goede bereikbaarheid en centrale ligging aan de A73, vlakbij Duitsland. Daarnaast ligt Haps op een steenworp afstand van Wijchen. Tot slot speelde ook mee de warme ontvangst en dat de gemeente Cuijk en Laarakker goed met ons meedachten."

'Mooie aanwinst'
Bedrijvenpark Laarakker en de gemeente Cuijk zijn blij met de komst van dit mooie bedrijf. Wethouder economische zaken Maarten Jilissen: "Het is een prachtig internationaal bedrijf met een gigantische afzetmarkt, wereldwijd en behoort naar eigen zeggen tot de top 3 in West-Europa in deze branche. Een mooie aanwinst voor Laarakker en onze gemeente."
Directeur Bedrijvenpark Laarakker Olaf de Croon vult aan: "De komst van ALTCON is belangrijk voor de doorontwikkeling van ons bedrijventerrein. Het bieden van groeikansen aan ondernemers is een van de doelstellingen van Laarakker."
ALTCON Equipment start in het voorjaar van 2017 met de bouwwerkzaamheden. Vermoedelijk zal de verhuizing dan in het najaar plaatsvinden.

Meer berichten