Machinefabrikant Marel breidt uit.
Machinefabrikant Marel breidt uit.

Machinefabrikant Marel in Boxmeer breidt uit

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Machinefabrikant Marel in Boxmeer is gestart met een omvangrijke uitbreiding van het bedrijfspand. Met een symbolische druk op de knop gaven algemeen directeur Marel Poultry Anton de Weerd en technisch directeur/projectcoördinator Wim Beeftink afgelopen woensdag het startsein voor de bouwactiviteiten.

Gesteund door de uitstekende bedrijfsresultaten zal Marel in de verbeterde huisvesting volop kunnen werken aan nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. "Momenteel is onze huisvesting verspreid over drie locaties, waaronder tijdelijke kantoorunits en een nogal verouderd tijdelijk gebouw. Dat is geen optimale situatie, waarin nu verandering gaat komen. De investering in een vernieuwd en uitgebreid bedrijfspand is nodig om al onze mensen de best mogelijke werkomgeving te bieden," zegt Anton de Weerd.

Nieuwbouw
De bouwactiviteiten betreffen onder meer nieuwbouw van een moderne kantoorvleugel aan de voorzijde van het hoofdgebouw aan de Handelstraat 3 en een vergroting van de productiehal aan de achterzijde. Dit alles om de recente banengroei te faciliteren en de uitbreiding van werkplekken mogelijk te maken.
In totaal is 1700m² oppervlak gereserveerd voor kantoorruimte met 150 werkplekken op twee verdiepingen. Een atrium wordt ingericht voor spreekkamers, overlegruimtes en flexplekken. Door de fabrieksrelocatie is 1000m² extra oppervlak benodigd, om een betere logistiek van de fabriek en een centraal R&D centrum te realiseren.
Geheel in lijn met de duurzaamheidsdoelen van Marel zullen ettelijke honderden zonnepanelen bijdragen aan de energievoorziening van het gerenoveerde pand.
Naar verwachting zal de renovatie, waarmee circa 9 miljoen euro is gemoeid, in het eerste kwartaal van 2018 volledig afgerond zijn.

Doelstelling
De doelstelling is dat de mensen uit de drie Marel industrieën - Poultry, Meat en Further Processing – dichter bij elkaar komen te zitten zodat er een gemakkelijkere, snellere interactie kan plaatsvinden. "Innovatie is enorm belangrijk voor Marel, vandaar dat R&D een inspirerende plek nodig heeft om goed samen te werken en kennis uit te wisselen," aldus Wim Beeftink, die naast technisch directeur Marel Poultry fungeert als projectcoördinator voor de nieuwbouw. "Ook realiseren we een grote ICT hub, om vanuit Boxmeer de komende jaren omvangrijke projecten te ontwikkelen en uit te rollen."
Marel is een innovatieve wereldspeler op het gebied van machinebouw voor de vleesverwerkende industrie. Gesteund door de zeer succesvolle bedrijfsresultaten van de afgelopen jaren en goede vooruitzichten ziet Marel vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Onlangs nog werd een recorddeal afgesloten in Zuid-Korea, waar Marel Poultry één van de grootste pluimveeverwerkende bedrijven ter wereld gaat inrichten.
Bedrijven uit de regio zullen de bouwactiviteiten voor Marel uitvoeren. De hoofdaannemer is Bouwmaatschappij Janssen uit Venray. De firma Janssen uit Beugen zal zich bezighouden met de werktuigbouwkundige installaties en Nabuurs uit Boxmeer concentreert zich op de elektrische installaties. De bouwadviseurs zijn Croes uit Nijmegen en Volantis uit Venlo, terwijl Marel nog diverse onderaannemers uit de regio in de arm zal nemen.

Meer berichten