Ambachtscentrum Grave weer een stap dichterbij | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
V.l.n.r.: Babs Jasper, Gino Streefland, Jaap van Geel en Wim Mulder. Niet op foto: voorzitter wijkraad Binnenstad Grave en Roland Eijbersen. (foto: Annelies Graafsma)
V.l.n.r.: Babs Jasper, Gino Streefland, Jaap van Geel en Wim Mulder. Niet op foto: voorzitter wijkraad Binnenstad Grave en Roland Eijbersen. (foto: Annelies Graafsma)

Ambachtscentrum Grave weer een stap dichterbij

  •   keer gelezen   Zakelijk

GRAVE | En het gaat er nu echt van komen, al staat de vorm nog niet vast: het ambachtscentrum in Grave. Initiatiefnemer Jaap van Geel heeft zijn ideeën over dit centrum breed gedeeld. Een aantal jaren is hij al bezig met zijn plannen. Ook de gemeenteraad heeft hij toegesproken, zonder resultaat overigens.

Door Annelies Graafsma

In De Maas Driehoek van 4 april jl. vertelde hij al over zijn plannen voor het ambachtscentrum. Op 12 juni gaat een kleine groep een concreet plan uitwerken. Babs Jasper was op 2 mei aanwezig om vanuit de Raad van Inspiratie mee te denken. Zij wil het verhaal verbinden met de visie en de plannen voor Historisch Grave.

'Niet blijven hangen'
Jasper biedt aan de eerstkomende bijeenkomst te begeleiden. Roland Eijbersen en Gino Streefland, in Grave eigenaren van een galerie, hameren op de noodzaak om nu te concretiseren en niet te blijven hangen in idealen. Eijbersen adviseert Van Geel: "Je hebt mensen nodig die het concreet gaan maken, want ambachten terug laten komen in een stad is booming." Eijbersen vervolgt: "De overheid kan hierin een grote rol spelen; in Nijmegen is een wethouder die hier hard aan trekt. Grave is al aantrekkelijk vanwege de kleine winkeltjes. Je moet mensen meenemen. Maar eerst hebben we een haalbaar plan nodig."
De aanwezigen zijn het vooral eens over het idee om het plan op te hangen aan iets wat er al is. Het ambachtscentrum past in die zin bij de ideeën voor Historisch Grave. Ze stellen op 2 mei het ambachtscentrum onder te brengen bij het Graafs Museum, vooral met de educatiegroep van het museum willen ze van gedachten wisselen. Het idee is om zo snel mogelijk, in ieder geval rond de zomervakantie, een concreet en haalbaar plan te presenteren.

Meer berichten