AH Gennep start actie met astronaut André Kuipers.
AH Gennep start actie met astronaut André Kuipers.

AH Gennep start actie met astronaut André Kuipers

  •   keer gelezen   Zakelijk

GENNEP | Albert Heijn en astronaut André Kuipers slaan de handen ineen om jeugd meer te weten te laten komen over ruimtevaart.

Vanaf 15 mei zijn er in de winkel plaatjes, een verzamelalbum, VR-brillen en een speciale Andre Kuipers flightsuit te verzamelen. Bij besteding van 10 euro ontvangen klanten een set met daarin 4 plaatjes. In totaal zijn er 160 exemplaren met feiten en weetjes, waarvan 23 met zogenaamde VR en AR-belevingen. De campagne luidt 'reis door de ruimte met Andre Kuipers' en duurt vier weken.
Eenmaal de bril op gaat de gebruiker met behulp van VR samen met Kuipers de ruimte in. De astronaut leert de drager in woord en beeld alles over ruimtevaart. Door de bewegende beelden krijgt men het gevoel zich in de ruimte te bevinden. De bril is te koop voor 2,49 euro, de albums voor de plaatjes 99 cent en is in de eerste week gratis bij aankoop van de bonus aanbieding op de voorkant van onze bonusfolder van deze week.

Ruimtevaart-app
Ook lanceert Albert Heijn een AH ruimtevaart app, die gratis is te downloaden. Door de plaatjes te scannen, gaan kinderen samen met André Kuipers naar verschillende plekken in ons zonnestelsel en komen de plaatjes als het ware tot leven. Educatie staat volgens Albert Heijn en André Kuipers centraal in deze actie. "Doel is om kinderen naar eigen zeggen te laten zien hoe boeiend ruimtevaart, wetenschap en techniek zijn. En hoe kwetsbaar onze planeet is. Albert Heijn is voortdurend bezig met duurzaamheid en daar past deze actie uitstekend in", aldus Ruud van der Laan van AH Gennep.

Meer berichten