Start bouw dertien woningen aan de Marter in Wilbertoord

  •   keer gelezen   Zakelijk

WILBERTOORD | Op maandag 12 maart a.s. zal wethouder Jos van den Boogaart op feestelijke wijze de bouw van dertien woningen aan de Marter in Wilbertoord in gang zetten. Dat gebeurt door de eerste graafwerkzaamheden te verrichten ten behoeve van de fundering.

Aan de Marter in Wilbertoord verrijzen dertien woningen. Verantwoordelijk projectontwikkelaar is Peters Projectontwikkeling uit Schaijk. De woningen zijn onder architectuur ontworpen door architectenbureau Krijger & Wagter Architecten B.V. uit Buren. De architect heeft gezorgd voor woningen met karakter, aansluitend op de omgeving en passend in de dorpse sfeer.

De woningen zullen na oplevering worden overgedragen aan beheer- en beleggingsmaatschappij Social Invest OG C.V.  Social Invest OG C.V. is een organisatie die actief is naast gemeenten en woningbouwcorporaties en houdt zich bezig in de verhuur-sector. Hierbij heeft Social Invest zich tot doel gesteld sociale huurwoningen te bouwen en te exploiteren.

In het plan Marter zullen de vier hoekwoningen worden aangeboden als vrije-sector-woningen, waarvan de huurprijs boven de liberalisatiegrens ligt. De negen tussenwoningen zullen worden verhuurd onder de liberalisatiegrens en komen dus in aanmerkingen voor huurtoeslag.  

Wethouder Van den Boogaart is verheugd dat dit project nu van start kan gaan. Van den Boogaart: "Het gaat goed met de woningbouw in onze gemeente. Bouwkavels voor zelfbouwers worden weer verkocht en op verschillende locaties zijn projectontwikkelaars aan de gang. Met deze dertien huurwoningen wordt echter weer een andere doelgroep bediend. Niet iedereen wil of kan kopen. Met name de negen woningen in de sociale sector biedt bijvoorbeeld  jongeren de gelegenheid zich in Wilbertoord te vestigen. Een heel goede zaak want dat houdt Wilbertoord levendig".

Meer berichten