Snel van hielspoor afkomen.
Snel van hielspoor afkomen.

Alles al geprobeerd om van je hielspoor af te komen?

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | "Heb je alles al geprobeerd om van je hielspoor af te komen? Ben je ten einde raad? Kom dan eens langs in ons Pees Revalidatiecentrum, in gezondheidscentrum Medipoort te Cuijk", aldus Niels van Benthum van Fysio Hofmans van Benthum. "We maken in ons centrum gebruik van de nieuwste technieken, waarmee we hielspoor met veel succes kunnen behandelen. Deze behandeling is uniek in de regio."

Stap je uit bed met pijn onder je hak? Doet opstaan uit een stoel zeer? Kun je niet meer lang staan of lopen door het pijnlijke, zeurende gevoel onder de voet? Is op blote voeten op een harde ondergrond lopen onprettig? Of heb je een zere plek als je onder je hiel of hak drukt? "Iedere keer als je een beweging start, voel je de pijn. Die neemt na een paar passen vaak af, maar het kan juist ook blijven zeuren."

Volgens Van Benthum zijn het allemaal signalen, die op hielspoor kunnen wijzen. "Je kunt dan gewoon een afspraak bij ons maken. Bij hielspoor heb je namelijk geen verwijzing nodig van een arts of specialist. Als je over een aanvullend pakket beschikt, dan wordt fysiotherapie door je zorgverzekeraar vergoed."

Echo maken
Over wat hielspoor is, is volgens Sjors Hofmans nog wel eens wat verwarring. "Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen, die soms een ontsteking onder de hiel of hak veroorzaakt. In de dagelijkse praktijk zien we maar weinig mensen met zo'n klassieke hielspoor. Het gaat in 90% procent van de gevallen meestal om de fasciitis plantaris; dat is een peesplaatontsteking."

"Of we te maken hebben met hielspoor of een peesplaatontsteking kunnen wij in ons Pees Revalidatiecentrum eenvoudig diagnosticeren. We beschikken hier namelijk over echoapparatuur, waarmee we heel goed kunnen vaststellen of het het één of het ander is. Vervolgens bepalen we het plan van aanpak. Beide zijn meestal goed behandelbaar. We beschikken daarvoor over verschillende middelen. Denk aan shockwave bij hielspoor, maar we kunnen bijvoorbeeld ook gaan voor EPTE, oefentherapie en advies over schoeisel en eventuele inlegzolen. We hebben hiervoor goed contact met een podotherapeut. Het slagingspercentage is heel hoog. Start je nu met de behandeling, dan kun je deze zomer gewoon weer genieten van een wandeling."

Hielspoor voorkomen
Vaak wordt er te lang met klachten als hielspoor doorgelopen. "Omdat de pijn niet voortdurend aanwezig is, denkt men dat het wel meevalt. Daarnaast wordt er in de volksmond nog wel eens gezegd dat je er nooit vanaf komt. Als je het niet goed aanpakt, kan het inderdaad chronisch worden", aldus Hofmans.

Hij gaat verder: "Hielspoorklachten ontstaan door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees. Denk dan aan werk waarbij je lang moet staan, maar ook sporters die veel hardlopen of springen Ook een lange wandeling kan een oorzaak zijn als je niet gewend bent om te lopen. Zorg daarom altijd voor goed schoeisel. Daarnaast verhoogt ook overgewicht de kans op een hielspoor."

Snel van je hielspoor herstellen, neem contact op met Hofmans van Benthum op , telefoonnummer 0485-751441 of info@hofmansvanbenthum.nl.

Meer berichten