Van Bon Elektro: "Comfort en veiligheid is thuis het allerbelangrijkste"

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Met één druk op de knop je hele huis verlichten of alvast de verwarming thuis aanzetten terwijl je nog op je werk bent. "Tegenwoordig is het allemaal mogelijk; zelfs met je smartphone of tablet", vertelt Eddy van Bon van Van Bon Elektro enthousiast. De ondernemer is gespecialiseerd in gebouwautomatisering en merkt dat het steeds populairder wordt. "Dit is echt de toekomst. Binnen nu en tien jaar heeft de meerderheid van de woningen en bedrijven een dergelijk systeem ingebouwd."

"Comfort, gebruiksgemak en veiligheid zijn thuis van groot belang", weet Eddy. "Bij Van Bon Elektro leveren we echt maatwerk. Elk huis is anders en voor iedereen is er een passende oplossing."

Gira E-Net; betaalbare kwaliteit
Het Boxmeerse bedrijf heeft in de regio al in verschillende woningen het draadloze Gira E-Net systeem aangesloten; zowel in nieuwbouw- als bestaande huizen. Uiteraard is het ook voor bedrijven een ideale oplossing. "Klanten kunnen zelf bepalen wat er allemaal op aangesloten wordt. Denk aan verlichting, maar ook zonwering, alarmsystemen, camera's, verwarming, koelingen en ventilatiesystemen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Binnen één dag kunnen wij een woning aansluiten. Vervolgens kan de klant via een touchscreen of smartphone de elektrische apparaten die aangesloten zijn bedienen", legt Eddy uit. "Mensen zijn vaak verrast door het eindresultaat. Ze weten niet wat er allemaal mogelijk is en verbazen zich niet alleen over de betaalbaarheid, maar ook over de luxe die het hen oplevert."

Besparen
Daarnaast kan het systeem ook zorgen voor een fikse besparing op de energierekening. "Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Vanaf 2020 zullen de energienormen strenger worden en zijn alle nieuwbouwwoningen nul-op-de-meter." Een nul-op-de-meter-woning is energieneutraal en levert de bewoners bovendien een grote besparing op de energiekosten. "Een energierekening van slechts enkele tientjes per jaar tot helemaal niets is eenvoudig te realiseren", aldus Eddy. "Een systeem als Duotecno of Gira E-Net kan daaraan bijdragen, omdat je veel zuiniger en slimmer met elektriciteit omgaat."

Domotica van Duotecno
Van Bon Elektro werkt met het merk Duotecno. "Dit is een Belgisch bedrijf dat al ruim vijftien jaar bestaat. Op het domein van audio, licht en beeldvorming blijft Duotecno je verbazen. De kwaliteit en de mogelijkheden zijn zeer goed en daarnaast brengt het wooncomfort en gebruiksgemak."

Van Bon Elektro wil voor iedereen het beste
Van Bon Elektro is vier jaar geleden opgericht door Eddy van Bon. Het team bestaat inmiddels uit vijf werknemers. Het is een jong bedrijf dat graag met de tijd meegaat. "Stilstaan, daar houden wij niet van!", aldus Eddy. Ze zijn dan ook constant bezig met innovatieve oplossingen.

Het bedrijf is dit jaar lid geworden van de brancheorganisatie voor installatiebedrijven Uneto-Vni, waardoor het een erkend installatiebedrijf is geworden. De zaak is gevestigd aan Spoorstraat 8 in Boxmeer. Voor meer informatie kijk op www.vanbonelektro.nl.

Meer berichten