Geert Groothusen en René de Bie van Scooter Service Boxmeer.
Geert Groothusen en René de Bie van Scooter Service Boxmeer.

Scooter Service Boxmeer: "Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt"

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Scooter Service Boxmeer is een begrip in de regio. Vol enthousiasme staan René de Bie en Geert Groothusen klaar voor hun klanten.

René nam in 2004 Brommer er Scooterservice Kees over. De zaak was toen nog gevestigd aan de Raamstraat. "Al snel groeiden we daar uit ons jasje. Daarom zijn we na anderhalf jaar verhuisd naar onze huidige locatie aan de Heistraat in Boxmeer", vertelt René. De vrouw van René, Geert Groothusen is de vaste monteur, zijn oudste zoon werkt ook regelmatig mee op de zaterdagen. "En ook de jongste leren we de kneepjes van het vak", glimlacht René.

Service
Klanten kunnen bij Scooter Service Boxmeer terecht voor nieuwe en gebruikte scooters, maar ook voor onderhoud, schadeherstel en benodigdheden zoals helmen. "Ook hebben wij een groot assortiment aan onderdelen van scooters en brommers van diverse merken en types."

Dealer
Scooter Service Boxmeer is officieel dealer van de merken Yamaha, SYM, Peugeot en Kymco maar wij leveren ook Piaggio en Vespa. De tweetakt scooter van vroeger is aan het verdwijnen. Daarvoor in de plaats is de viertakt scooter gekomen. De motoren daarvan zijn een stuk ingewikkelder en lijken meer op die van auto's. Vaak moeten ze uitgelezen worden en dat kan meestal alleen bij een dealer. Ons werk is in de loop der jaren dus veel veranderd; een stuk uitdagender geworden!", licht Geert toe.

Van jong tot oud
Ook de klantenkring is veel veranderd. "Voorheen waren het vooral jongeren van een jaar of zestien. Die hebben we nog steeds, maar daarnaast hebben ook een oudere doelgroep die met hun scooter naar het werk gaat. Dat heeft veel voordelen. Het is een stuk goedkoper in de benzine, je hoeft geen wegenbelasting te betalen en in de zomer is het nog lekker ook." Een andere belangrijke klant is PostNL. "Wij verzorgen het onderhoud van scooters van de postbezorgers in de regio."

Gemoedelijk
Het was niet vanzelfsprekend dat René de zaak zou overnemen. "Ik deed hiervoor heel iets anders. Ik werkte met metaal in een fabriek, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik had wel een motorvoertuigenopleiding gedaan en was wel regelmatig bezig met het sleutelen aan motoren. Dat was toen meer een hobby." Inmiddels heeft hij er dus zijn werk van kunnen maken en dat doe hij nog steeds elke dag met heel veel plezier. "Het contact met de klanten vind ik heel erg leuk. Er hangt hier een gemoedelijke sfeer en mensen worden bijna altijd gewoon met hun naam aangesproken. Niemand is hier een nummer."

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op www.scooterservice.nl. De zaak is gevestigd aan Heistraat 3-F in Boxmeer. Voor vragen neem contact op via info@scooterservice.nl of bel naar 0485 – 57 20 79.

Meer berichten