De ondernemers van Regiobank. (foto: Berry Poelen)
De ondernemers van Regiobank. (foto: Berry Poelen)

Regiobank: "laagdrempelig met een lokaal karakter"

  •   keer gelezen   Zakelijk

REGIO | Een bank met een sterk lokaal karakter en waar klanten gewoon nog even binnen kunnen lopen. Dat is de Regiobank. Zeven ondernemers opereren lokaal, maar hebben de handen ineen geslagen om regionale bekendheid te verwerven.

Het gaat om de vestigingen in Wanroij, Oeffelt, Mill, Cuijk, Overloon en twee vestigingen in Boxmeer. "We zijn alle zeven zelfstandig ondernemer, maar samen zetten we het merk op de kaart. Dat doen we door onder andere samen te adverteren", legt Robert Kersten van Kersten Assurantiën (Oeffelt) uit. "Daarnaast is het ook wel eens fijn om te sparren met een collega", vult Cees Verhoeven van Assurantiekantoor W. Verheijen (Wanroij) aan.

Tevreden klanten
"We hebben allemaal ons eigen pakket, maar onze drive is de gemene deler. We zijn allemaal Regiobank franchise-ondernemers en we gaan dus honderd procent voor tevreden klanten." Regiobank heeft alles op het gebied van betalen en sparen en de zeven ondernemers bieden daarnaast verzekeringspakketten op maat, onafhankelijk hypotheek advies, maar ook zakelijke financiële pakketten voor MKB'ers en ZZP'ers.

Onafhankelijk advies
Alle zeven ondernemers hebben een zelfstandig assurantiekantoor en daarnaast een bankfunctie. Klanten kunnen er terecht voor verzekeringen, betaal- en spaarrekeningen en hypotheek. "Wij vergelijken een groot aantal aanbieders en geven per individueel geval een passend advies", aldus Kersten. Bij de Regiobank kunnen klanten gewoon even binnenlopen. "Dat is uniek. We zijn misschien niet de grootste bank, maar we hebben inmiddels wel de meeste vestigingen", zegt Verhoeven.

Voordelen
Voor de klant zijn er verschillende voordelen. "Ten eerste natuurlijk de lokale functie. Wij hebben vaak een persoonlijke band met de klanten en dat werkt prettig. Daarnaast zijn wij bij verzekeringen een tussenpersoon. Wij zorgen voor de beste polis / producten op maat, die goed aansluit(en) bij de wensen van de klant. Is er schade? Dan regelen wij dat met de verzekeraar. Ook dat heeft weer voordelen. Wij kennen de weg en hebben korte lijntjes.", legt Verhoeven uit. Kersten vult aan: "Ik omschrijf ons wel eens als 'financiële huisartsen'. Je kunt met allerhande financiële vragen en problemen binnenlopen."

JongWijs
De Regiobank is daarnaast ook constant in ontwikkeling. Sinds 2016 is er het 'JongWijs' pakket. Dat is speciaal ontwikkeld om kinderen op een educatieve manier met geld te leren omgaan. De rekening kan afgesloten worden vanaf de geboorte. Daarna ontvangen de ouders, en later ook de kinderen, jaarlijks een update. Zijn de kinderen acht jaar? Dan kunnen ze, desgewenst, een bankpasje en kunnen ze kleine bedragen pinnen. Vanaf 12 jaar kunnen ze leren internetbankieren, bankieren via de app of de website. "Elk jaar worden de mogelijkheden wat uitgebreid. Als ze achttien jaar zijn gaat de rekening over op een jongerenrekening die ze tot de 27 jaar kosteloos kunnen blijven gebruiken."

Eigen Huis Sparen
Daarnaast is er Eigen Huis Sparen beschikbaar bij de Regiobank. Jongeren kunnen daar al vanaf vroege leeftijd geld opzij zetten voor de koop van een eigen woning. "Tegenwoordig heb je een behoorlijke som met geld nodig om een eigen huis te kopen. Het is goed om tijdig te beginnen met sparen en zo bewustwording te creëren." Daarnaast biedt dit pakket een aantrekkelijke rente. Voorwaarde is wel dat het geld gebruikt wordt voor een eigen woning. Is dit niet het geval? Dan betaal je een half procent opnamekosten. "Maar als het geld voor een woning wordt gebruikt, dan zijn er uiteraard geen opnamekosten", zegt Verhoeven.

Zilvervloot sparen
De oudere generatie is waarschijnlijk wel bekend met het zogenaamde Zilvervloot Sparen. Sinds een aantal jaar is de formule weer terug bij de Regiobank. "Zilvervloot sparen is sparen voor uw kinderen. Elke maand wordt er een bepaald bedrag apart gezet op een rekening. Zodra zij achttien jaar worden krijgen zij, naast jaarlijks een mooie rente, een extra bonus." Overigens kan bij dit pakket ook Internet Bankieren en Mobiel Bankieren aan toegevoegd worden. Dit pakket kan gecombineerd worden met het eerdergenoemde JongWijs pakket.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op www.regiobank.nl. "Of kom gewoon eens langs", besluiten Kersten en Verhoeven uitnodigend.

Meer berichten