Afbeelding

Edelsmid - Juwelier Le Blanc: "Ambacht is weer hot"

Zakelijk 1.339 keer gelezen

BOXMEER | Edelsmid - Juwelier Le Blanc brengt ambacht terug in het centrum van Boxmeer. Eigenaresse Eefke Peters begon op een zolderkamertje. Inmiddels heeft ze al ruim 3,5 jaar een prachtige zaak aan de Steenstraat.

"Lekker aan de slag achter de werkbank, dat vind ik nog steeds het allerleukste om te doen", vertelt Eefke stralend. Haar zaak, Juwelier Le Blanc, is met recht uniek te noemen. Het voorste gedeelte bestaat uit een stijlvol ingerichte winkel, achterin is de werkplaats. Klanten kunnen door een glazen pui zien hoe de edelsmeden aan het werk zijn. Er worden de mooiste creaties gemaakt. Gouden ringen, zilveren armbanden, oorsieraden met diamantjes; eigenlijk kan het team van Le Blanc alles maken. "Dat is ook onze kracht. Wij hoeven geen sieraden op te sturen naar externe partijen als iets gemaakt of vermaakt moet worden. We kunnen alles zelf."

Uniek
Terwijl Eefke haar verhaal vertelt, zijn haar collega's Manon en Monique druk bezig achter de werkbank. Een piepklein diamantje wordt met precisie in een ring gemonteerd. Eefke wijst naar een apparaat en vertelt: "Dat is een laserlasser. Wij zijn een van de enige in de regio die zo'n apparaat hebben. Ideaal voor het 'solderen' van sieraden met stenen bijvoorbeeld. Hierdoor kunnen wij sieraden repareren die niet onder de vlam mogen. In een andere hoek wordt goud gesmeed. "Ambacht is hot", concludeert Eefke. "Dat dertien in een dozijn kennen we nu wel toch?", glimlacht ze.

Ondernemend team
"Ons team bestaat uit Karin die vooral in de winkel te vinden is. Merel, Monique, Manon en Eefke zitten als edelsmid vooral achter de werkbank. Alle edelsmeden in ons team volgden de opleiding tot edelsmid in Schoonhoven. Ons team bestaat dus uit gediplomeerde edelsmeden, een juwelier en een taxateur. Er word altijd wel gewerkt aan verbetering. Er worden scholingen en cursussen gedaan om de klanten zo goed en professioneel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Iedereen hier is een echte vakidioot en heeft zijn eigen kennis. Binnen ons vak zit zo veel uitdaging en diverse mogelijkheden. Daarom is het ook zo leuk om dit met zijn allen hier te delen. Wij zijn aangesloten bij het Nederlandse gilde van goudsmeden. Binnen deze organisatie word ook veel specifieke vakkennis gedeeld."

Persoonlijk
Klanten kunnen er terecht voor een uniek sieraad. "Iedereen wil tegenwoordig iets persoonlijks, iets unieks. Wij kunnen dat maken." "Er komen hier mensen die precies weten wat ze willen. Dat maken we dan voor ze.
Maar er zijn ook klanten die nog niet precies weten wat ze willen. Dan gaan we met ze om de tafel en dan maken we een mooi ontwerp." Maar wat kost een handgemaakt sieraad. "Dat is heel verschillend. Dat ligt aan het ontwerp en de materiaalkosten. Een redelijk eenvoudig ontwerp hoeft overigens niet duurder te zijn als een item uit een collectie."

Collectie
Behalve de handgemaakte sieraden heeft Juwelier Le Blanc ook een grote collectie sieraden, horloges en trouwringen van diverse bijzondere merken. Denk aan NOL Sieraden (ook gemaakt door een edelsmid), Jéh Jewels, Jörg Heinz, Niessing, Vincent van Hees, Maurice Lacroix en Mathisse. "Met deze collectie en onze eigen handgemaakte sieraden, hebben wij voor iedereen wat wils", vertelt Karin.

"Ook hebben wij onze collectie trouwringen de laatste jaren flink uitgebreid. Wij hebben diverse materialen, ontwerpen en voor ieder budget iets moois in huis. Eenvoudige vriendschapsringen tot stevige of bijzondere ringen met diamanten."

Reparatie en taxatie
Daarnaast repareert of verandert Le Blanc bestaande sieraden. "Het vermaken van een trouwring bijvoorbeeld." Daarnaast kunnen klanten er terecht voor taxaties.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op www.juwelierleblanc.nl of kom eens een kijkje nemen in de prachtige winkel aan Steenstraat 76 in het centrum van Boxmeer. "Wij staan u graag te woord!", besluiten Eefke, Merel, Monique, Manon en Karin.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant