Tuincentrum Jan van de Hulsbeek: al veertig jaar een begrip

  •   keer gelezen   Zakelijk

WANROIJ | Al veertig jaar is Tuincentrum Jan van de Hulsbeek hét adres voor advies en informatie over alles op tuingebied. Wat begon met een paar stekjes voor de hobby is uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. Echtpaar Jan en Gerda runnen de zaak al tientallen jaren met veel plezier.

"Groene vingers heb ik altijd gehad", vertelt Jan met een glimlach. "Dat heb ik van mijn moeder dat was een echte 'bloemenkont'", grinnikt hij. Ook het ondernemende heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader was hoefsmid en had tevens een dorpswinkel. Na de middelbare tuinbouwschool begint hij met het kweken van stekjes die hij verkoopt aan vrienden, familie en bekenden. Steeds meer mensen hebben interesse in de plantjes van Jan en het begin  van het tuincentrum is gemaakt.

Opkomst van tuincentra
In eerste instantie start Jan thuis aan de Lepelstraat  daarna op een stuk grond aan de Hapseweg en later de Peelstraat. In 1993 opent hij de deuren aan van de huidige locatie aan Oosteind 1 in Wanroij. "Pas in de jaren '80 kwamen tuincentra op in de regio. Daarvoor was tuinaanleg niet aan de orde voor de  doorsnee mensen. Tuinen werden daarvoor vooral gebruikt om groenten, gewassen en een enkele bloem in te verbouwen", legt Jan uit.

Vijvers
Maar daar komt snel verandering in en Tuincentrum Jan van de Hulsbeek wordt een begrip in de regio. Jan specialiseert zich in vijvers en daar staat hij nu nog steeds om bekend. In de begin jaren werkte hij zelf als hovenier, maar sinds 2001 is hij daar wegens gezondheidsredenen mee gestopt. "Gelukkig ben ik nog wel volop met het vak bezig. Ik heb fijne samenwerkingen met goede vakbekwame hoveniers in de regio. Samen kunnen we elkaar versterken. Zij halen hier materialen en ik kan klanten naar hen doorsturen", zegt Jan.

Deskundig advies
Klanten kunnen bij Tuincentrum Jan van de Hulsbeek rekenen op vakkundig advies. "Ik heb meer dan veertig jaar ervaring en kan daardoor gedegen advies geven", legt Jan uit. "Elke tuin is anders, dus ook elk advies is anders."

Assortiment
Het assortiment is enorm uitgebreid. Uiteraard zijn er volop planten en bloemen. "Van klimplanten, tot heesters, rozen, fruitbomen en eenjarige planten. Ook bijzondere en unieke exemplaren", zegt Jan. Daarnaast is er alles op het gebied van vijvers verkrijgbaar, maar ook voor tuinafscheidingen, tuingereedschap, verlichting, bemesting, potgrond, graszoden, potterie, tuinhuisjes en ander tuinmateriaal ben je er aan het juiste adres. Het tuincentrum is verkooppunt van de 'Big Bag Specialist'.

Lokaal ondernemen
De lokale factor is voor Jan van groot belang. "Veel klanten ken ik bij naam en ik weet precies wat ze willen. Dat is een groot voordeel en dat maakt het ondernemen ook leuk." Door die korte lijntjes kan Jan zeer gericht service bieden. "Is je vijverpomp kapot? Dan kun je ons ook buiten kantooruren bereiken. Dan komen we een nieuwe noodpomp plaatsen en kunnen we daarna kijken wat de beste oplossing is." Daarnaast sponsort Jan met liefde lokale verenigingen. "Ik ben al jaren sponsor van o.a.voetbalvereniging Constantia. Daarnaast biedt ik graag een helpende hand; als de toneelvereniging een paar planten wil lenen voor een voorstelling, zijn ze altijd welkom. Lokale bedrijven zijn ontzettend belangrijk voor een kleine gemeenschap."

Meer informatie
Benieuwd geworden? Kom vooral eens een kijkje nemen bij Tuincentrum Jan van de Hulsbeek aan Oosteind 1 in Wanroij. In de zomer is de zaak van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid en voor de kleine bezoekers is er een speeltuin aanwezig waar zij zich volop kunnen vermaken.

Meer berichten