Bert Stiemsma bij zijn klimaatvriendelijke autowasstraat. 
Bert Stiemsma bij zijn klimaatvriendelijke autowasstraat.  "Schone auto's, blije mensen." (foto: Jos Gröniger)

Dirk! Autowas maakt auto-eigenaren blij

Zakelijk 1.448 keer gelezen

HEUMEN | Schone auto's, blije mensen. Het is de slogan waarmee Bert Stiemsma's Dirk! Autowas de markt bestormt. Al bijna anderhalf jaar is Dirk! in trek bij auto-eigenaren uit de regio. Het resultaat is er ook naar. "Je ziet meer schone auto's in de regio", vindt ondernemer Bert Stiemsma.

De geboren Hagenees is al jaren actief in de regio Nijmegen. Enkele jaren geleden pakte hij het idee op een autowasstraat te beginnen. "Ik miste een wasstraat en besloot in het gat te duiken", zegt Stiemsma.

Milieuvriendelijk
De Heumense ondernemer was vastbesloten bij het verwezenlijken van zijn plannen. "Ik wilde goede kwaliteit leveren en mensen samenbrengen. Daarnaast vond ik dat de wasstraat in deze tijd moest passen en zou aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Er is daarom gekozen voor een klimaatvriendelijke wasstraat. Er liggen zonnepanelen op het dak, er brandt alleen LED-verlichting en rondom het gebouw hebben we groen aangeplant of gespaard. Door een goede isolatie hebben we geen verwarming nodig. Dat is tijdens de winterse dagen gebleken, we hebben het vorstvrij weten te houden. Ons afvalwater wordt gerecycled en we gebruiken biologische zeep", zegt hij.

Stapje verder
In de dienstverlening wil Dirk! Autowas de klanten tevreden blijven stellen. We gaan daarom een stapje verder. Dat uit zich in de geleverde kwaliteit maar ook door de benadering van de medewerkers in de wasstraat. Stiemsma: "Dat begint met het overhandigen van het groene poetsdoekje bij het inrijden van de wasstraat. Dit kunnen de klanten gebruiken voor het reinigen van het interieur tijdens het ritje tussen de borstels.  Maar ook voor het poetsen van de dorpels en deurstijlen. Alle programma's eindigen met het gratis gebruik van de stofzuigerplaats. Kies je het meest luxe Vipprogramma dan kun je gratis ruitensproeiervloeistof, cockpitspray, ruitenreiniger en bandenglans gebruiken." Dirk! Autowas beschikt over een polishprogramma dat de pekel, vogelpoep en zand en modder te lijf gaat. "Door een speciale behandeling komt er een waslaag over de lak die aanhechting tegengaat", zegt de eigenaar die adviseert de auto regelmatig te reinigen. "Met tenminste één poetsbeurt per maand doe je jezelf een plezier."

Lokaal
Met Dirk! Autowas onderneemt Bert Stiemsma lokaal. Hij zoekt dan ook de verbinding met lokale collega ondernemers. "We werken nauw samen met omliggende bedrijven. Samen met Praxis, AustriaSport, Jacobs wonen, Bart Ebben, De Vries bedden, van Diest verzekeringen en Albert Heijn houden we acties. Samen versterken we elkaar, en ook door deze samenwerking zien we meer schone auto's en meer blije mensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant