Afbeelding

Dansschool 10Dance viert vijfjarig jubileum

Zakelijk 1.263 keer gelezen

BOXMEER | Een mooie mijlpaal voor 10Dance! De dansschool bestaat dit jaar precies vijf jaar. Drijvende kracht achter de onderneming is de enthousiaste Renée van den Heuvel (32).

"Ik geef al sinds mijn negentiende danslessen", vertelt Renée vrolijk. "Het is altijd al mijn passie geweest. Ik werkte eerst bij Meander en toen zij failliet gingen, ben ik voor mezelf begonnen. De beste stap ooit! Een eigen onderneming is veel werk, maar het is het meer dan waard."

De naam 10Dance is een afgeleide van het Nederlandse woord 'tendens' dat staat voor 'beweging; richting naar een doel'. In de dansschool is iedereen welkom; van jong tot oud. "Ons jongste lid is vier jaar, het oudste 65 jaar. Het is leuk als leerlingen talent hebben, maar dat is echt geen vereiste. Plezier hebben staat bovenaan, maar we proberen natuurlijk wel het beste uit onze leerlingen te halen."

Inmiddels danst Renée zelf niet meer. "Natuurlijk wel tijdens de lessen en ik volg ook workshops, maar niet meer op het podium. Ik mis het niet. Het meest geniet ik als ik mijn leerlingen op het podium zie dansen. Daar steek ik al mijn tijd, energie en plezier in."

Docenten
Inmiddels heeft Renée drie dansdocenten in dienst. Tess werkt al sinds 2014 bij 10Dance. Zij geeft Dance4kids-lessen en is gespecialiseerd in Moderne- en Klassieke dans. Hernan, de enige man in het team, leert zijn leerlingen de vetste Breakdance moves. Enya versterkt sinds kort het team van 10Dance. Ze volgt de opleiding 'Artist Urban Dance' en is gespecialiseerd in HipHop/Streetdance. Zelf is Renée ook gespecialiseerd in HipHop/Streetdance en daarnaast geeft ze Jazz- en Dance4kids-lessen. "We zijn alle vier compleet verschillende personen, maar het klikt zo goed. Dat komt omdat we allemaal hele enthousiaste dansers zijn", vertelt Renée.

Lesaanbod
Het lesaanbod is zeer divers. Van Breakdance tot Dance4kids, HipHop/Streetdance, Jazz, Modern en Klassiek. "We hebben eigenlijk alle stijlen in ons lespakket", licht Renée toe. "Elk jaar zijn we een beetje gegroeid en nu hebben we een heel compleet aanbod."

Kinderfeestjes
Behalve lessen verzorgt 10Dance ook kinderfeestjes. "Hoe dat ingevuld wordt, licht aan de leeftijd van de kinderen en natuurlijk de wensen. Soms studeren we een dansje in. Zijn de kinderen echt heel jong? Dan wordt het meer spelenderwijs dansen. Ik laat de kinderen wel altijd zelf leuke muziek uitkiezen."

Demoteams10
Dance heeft drie demoteams: Po10sion (onder de twaalf), A10sion (12 – 15 jaar) en X10sion (16+). "Zij treden regelmatig op tijdens koopzondagen, braderieën en andere evenementen."

Optredens
Maar ook de andere leerlingen krijgen de mogelijkheid om te schitteren op het podium. "Vorig jaar hebben we drie voorstellingen gegeven in Schouwburg Cuijk. Dat was echt fantastisch! Alles was geregeld: licht, geluid, make-up, kleding en natuurlijk een spetterende choreografie. Als je dan achteraf hoort dat de ouders genoten hebben, dan kun je alleen maar trots zijn", vertelt Renée stralend. In 2019 staat er weer een soortgelijke show op het programma.

Danskamp
"Maar dit jaar gaan we eerst op danskamp", vervolgt Renée. "Dan gaan we met een groep van ruim 150 kinderen naar Overasselt. Daar doen we volop workshops en activiteiten en op de laatste dag verzorgen we een optreden voor de ouders." Het is de tweede keer dat Renée dit organiseert. "Ik vind het gewoon leuk om wat extra's te doen. Ik heb het geluk dat mijn omgeving mij altijd enorm steunt. Mijn moeder helpt heel vaak, mijn vriend staat altijd klaar en ook mijn vriendinnen helpen graag een handje mee. Daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor. En niet te vergeten mijn collega's; echte toppers!"

Webshop
Stilzitten is niet aan Renée besteed. Ze heeft plannen in overvloed en energie voor tien. Binnenkort wil ze een webshop starten. "Met mijn eigen 10Dance-kledinglijn en professionele danskleding van het merk Capezio. Tof hè?" Het idee ontstaat 'per ongeluk'. "Ik had wel eens een trui aan met daarop '10Dance'. Steeds meer leerlingen vroegen of zij ook zo'n trui konden krijgen. Zo is het idee voor de webshop ontstaan. Ik bied spullen aan die met dansen te maken hebben: kleding, schoenen en tassen."

Benieuwd geworden naar 10Dance, de webshop en het lesaanbod? Kijk dan eens op www.10dance.nl!


 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant