Ron van der Veen pleit bij blaasproblemen voor de aanpak van de achtergrond. Incontinentiematerialen lossen het probleem niet op. (foto: Result Care).
Ron van der Veen pleit bij blaasproblemen voor de aanpak van de achtergrond. Incontinentiematerialen lossen het probleem niet op. (foto: Result Care).

'Er is een oplossing voor de gevoelige blaas'

  •   keer gelezen   Zakelijk

MOLENHOEK | Veel vrouwen lijden aan urineverlies als gevolg van een gevoelige blaas. Incontinentiematerialen worden in commercials als oplossing aangedragen. Ron van der Veen van Result Care stoort zich aan die reclamepraatjes. "Je moet gewoon niet met incontinentiemateriaal willen rondlopen. In onze praktijk richten we ons op de achtergrond van het vervelende probleem. Daardoor voorkomen we op de lange termijn heup- en rugklachten."

Een gevoelige blaas ontstaat vaak tijdens een bevalling. "Door het inscheuren of inknippen van de bekkenbodem ontstaat littekenweefsel. Daardoor verandert de souplesse van het bindweefsel in de bekkenbodem terwijl ook de bekkenbodemspier luier wordt. Als dan de baarmoeder verzakt en de blaas kantelt kan het voorkomen dat de urineweg niet meer zo goed afsluit als voorheen. Dat zorgt voor lekkage. Door de kanteling kan de blaas zich niet volledig vullen, en moet je vaker plassen. Als de blaas niet helemaal leeg kan, ontstaat snel blaasontsteking. Het gevolg is dat in het omliggende gebied de spieren aanspannen en vrouwen met blaasproblemen geforceerd gaan lopen. Dat resulteert in klachten aan heupen en/of onderrug. Het komt regelmatig voor dat ik vrouwen behandel voor heup- of rugklachten, die na enkele behandelingen aangeven dat er ook blaasproblemen zijn", zegt Van der Veen.
Een volledige aanpak biedt wel uitkomst. "We gaan dan de bekkenbodem mobiliseren en ook de organen in de onderbuik worden beweeglijker gemaakt. Natuurlijk corrigeren we ook aan bekken en lendenen. Bekkenbodemtherapie kan in uitzonderingsgevallen gewenst zijn. De winst van de behandelingen is vele malen groter dan het gebruik van incontinentieproducten. Zonder deze middelen beweeg je gemakkelijker en kun je dragen wat je wil."
Result Care biedt vrouwen met blaasproblemen een kosteloos consult.
Result Care, Middelweg 10B Molenhoek. Tel. 024-3585905. Internet www.resultcare.nl.

Meer berichten