Vanaf links Koen Verstegen, Jan en Jolien Verbeeten voor de winkel in Ottersum. (tekst en foto: Jos Gröniger)
Vanaf links Koen Verstegen, Jan en Jolien Verbeeten voor de winkel in Ottersum. (tekst en foto: Jos Gröniger)

Heldro IJs is 'culinair erfgoed'

  •   keer gelezen   Zakelijk

OTTERSUM / VIERLINGSBEEK | 'Wereldberoemd' tot in de verre omtrek. Heldro IJs in Ottersum viert het 80-jarig bestaan, samen met iedereen die de ambachtelijke lekkernij groot gemaakt heeft. Het familiebedrijf dat in 2016 is overgenomen door de supermarktfamilie Verbeeten uit Vierlingsbeek breidt bovendien uit met een vestiging in Nijmegen.

De jonge garde in de ondernemersfamilie heeft de recentste jaren meegemaakt van het ijsimperium, dat in 1938 door de familie Heldens werd opgezet. Het trio, Jan en Jolien Verbeeten en Koen Verstegen, is er van overtuigd dat de 80-jarige in de bloei van het leven staat. Het besluit om als supermarktonderneming Heldro IJs over te nemen is geen sprong in het diepe geweest. "We wisten met welke partij we in zee gingen. Plus Verbeeten was de eerste supermarkt die wederverkoper van Heldro ijs was. Nu zijn we producent, dat is een andere wereld, maar wel een heel interessante", zegt Koen. Het ambachtelijke karakter blijft. "Daar gaan we ook niets aan veranderen. Heldro is in onze regio culinair erfgoed en wij veranderen uiteraard niets aan het unieke recept", zegt Jan. "Dit witte goud blinkt al jaren uit. Als kind gingen we regelmatig een ijsje in Ottersum eten, omdat het zo lekker was. En nog steeds komen mensen van ver voor een Heldro ijsje. Mensen hoeven zich hier niet het hoofd te breken over welke smaak ze willen. Bij ons zijn de toppings de toevoegingen in de smaak", zegt Jolien. Heldro breidt binnenkort uit met een ijswinkel in Nijmegen. Het concept blijft daar ongewijzigd. "We bereiden er ijs voor directe consumptie maar verder veranderen we niets. Wat goed is mag zo blijven", besluit Jan. Heldro IJs, St. Janstraat 41 Ottersum. www.Heldro.nl.

Meer berichten