Marianne en Geer Verlinden. (foto: Diana Derks)
Marianne en Geer Verlinden. (foto: Diana Derks)

Juwelier Optiek Verlinden: 82 jaar een begrip

  •   keer gelezen   Zakelijk

SINT HUBERT | Al ruim 82 jaar is familiebedrijf Juwelier Optiek Verlinden gevestigd in Sint Hubert. Sinds eind jaren tachtig staan Geer en Marianne Verlinden aan het roer. Nog steeds met net zoveel plezier als in het begin. "We hebben een fantastisch team. Ik ben hier vijftig tot zestig uur per week, maar het voelt nooit als werk", aldus Geer.

Bij Verlinden kunnen klanten terecht voor prachtige sieraden van diverse grote merken.

Horloges
Eyecatchers zijn de horloges van de merken Rado, Ebel, Maurice Lacroix en Oris. "Eens per jaar gaan we naar Basel en dan bestellen naast de reguliere collectie van elk merk vier à vijf exclusieve gelimiteerde horloges", vertelt Geer.

Assieraden
Daarnaast zijn de assieraden op dit moment erg populair; hangertjes en ringen met as van een overleden dierbare. "We hebben diverse modellen liggen, maar er kunnen uiteraard ook sieraden volledig naar eigen wens gemaakt worden.
Verlinden merkt dat goud weer enorm aan populariteit wint. "We kunnen ook gouden sieraden vermaken tot een prachtig en eigentijds nieuw sieraad."

Optiek
Verlinden volgde de juweliers opleiding in Schoonhoven en de optiek opleiding in Rotterdam en ging daarna aan de slag als technisch oogheelkundig assistent. "Die kennis kan ik nu goed gebruiken in onze optiek. Onze metingen zijn heel nauwkeurig en we kunnen passend advies geven." Bij Verlinden zijn alle soorten lenzen verkrijgbaar; zachte-, harde-, en nachtlenzen.
Daarnaast zijn er diverse brillenmonturen verkrijgbaar voor mooie prijzen. "We omschrijven onszelf als modieuze kwaliteitsoptiek voor een betaalbare prijs. We hebben al complete brillen inclusief ontspiegelde en geharde glazen vanaf 89 euro", aldus Geer. Oogmetingen gaan op afspraak.

Service
"Wat ons onderscheidt naast een zeer uitgebreid assortiment is de goede service. Dat geldt voor zowel de juwelier als de optiek. Ik zeg altijd tegen mijn personeel: 'probeer het op te lossen zoals je zelf geholpen zou willen worden'. Mensen kopen hier kostbare producten, als er dan wat mis mee is, kunnen ze ook reken op goede service", zegt Geer.

Webshop
Op www.verlinden.tv staat een groot deel van het assortiment en zijn ook producten online te bestellen of te reserveren.
Uiteraard zijn klanten ook welkom in de zaak aan Pastoor Jacobstraat 34 in Sint Hubert. Zondag en maandag is de winkel dicht. Maandag tot en met woensdag geopend van 9.00 tot 12.15 uur en van 13.15 tot 18.00 uur. Vrijdag van 9.00 tot 12.15 uur en van 13.15 tot 21.00 uur en zaterdagen van 9.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten