V.l.n.r.: Wouter Steenhuisen, Alessio Forenza en Lorenzo Tanase. (foto: Diana Derks)
V.l.n.r.: Wouter Steenhuisen, Alessio Forenza en Lorenzo Tanase. (foto: Diana Derks)

Ristorante Da Lorenzo opent 25 augustus zijn deuren in Boxmeer

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Met ingang van zaterdag 25 augustus opent Ristorante Da Lorenzo zijn deuren in het centrum van Boxmeer. Het Italiaanse specialiteitenrestaurant komt recht tegenover het gemeentehuis en wordt gerund door Lorenzo Tanase. "Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg mensen in Boxmeer en omgeving zijn die van verfijnde smaken houden en ook buiten hun vakantie om willen genieten van de Italiaanse keuken", aldus Lorenzo, die al ruim 20 jaar in Nederland woonachtig is.

"Ik ben zowat geboren in de keuken", lacht Lorenzo. "Ik heb het koken afgekeken van mijn moeder en gewerkt in de restaurants van mijn familie in Napels en Toscane."
Da Lorenzo moet een restaurant worden voor fijnproevers die duidelijke smaken kunnen waarderen. "Want we gebruiken uitsluitend verse ingrediënten en alles wordt ter plaatse bereid", vervolgt Lorenzo. De menukaart bij wordt voor een deel flexibel ingevuld, naar gelang de wensen van de gasten. "De pasta's maak ik zelf en waar mogelijk ga ik Nederlandse seizoenproducten verwerken in de Italiaanse gerechten, zoals asperges en wild. Ook komen er allerlei zelfgemaakte nagerechten op de kaart, zoals semifreddo, een soort van ijs. Dat is een echte Italiaanse specialiteit, net als onze huisgemaakte tiramisu." Een echte eyecatcher is de op hout gestookte oven waarin Lorenzo 'echte Napolitaanse pizza's gaat bakken'. Da Lorenzo is gevestigd aan Steenstraat 150 in Boxmeer. Meer info op www.dalorenzo.nl of via tel. 06-11117800.

Meer berichten