Met de klok mee: Lambert Blonk, de juryauto die Lambert reed tijdens Daags na de Tour, kantoor aan de Sint Rochusstraat en Lambert en Mia.
Met de klok mee: Lambert Blonk, de juryauto die Lambert reed tijdens Daags na de Tour, kantoor aan de Sint Rochusstraat en Lambert en Mia. (Foto: )

Bevlogen Lambert Blonk neemt afscheid

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Nog even en dan mag hij genieten van zijn pensioen. De Beugense Lambert Blonk neemt op vrijdag 19 oktober officieel afscheid van Lambert Blonk Assurantiën en RegioBank in Boxmeer. Het bedrijf voor hypotheken, verzekeringen en bancaire diensten dat hij van zijn vader overnam en samen met zijn vrouw Mia uitbouwde tot het veelzijdige assurantiekantoor waar het vandaag de dag om bekend staat.

Enthousiast en bevlogen. Zo praat Lambert Blonk over zijn vak. Als de dag van gisteren kan hij zich herinneren dat hij het assurantiebedrijf van zijn vader overnam in de jaren '70. "Ik kom uit een gezin van dertien kinderen, ben precies de middelste. In die tijd was de scheiding tussen zaken en privé flinterdun. Mijn vader deed zaken in de huiskamer waar wij allemaal bij zaten", lacht Lambert. In 1977 neemt hij de onderneming samen met zijn vrouw Mia volledig over en verandert de naam naar Lambert Blonk Assurantiën. Al snel verhuist het kantoor van Beugen naar Boxmeer. "In Boxmeer was meer groeipotentie. In 1978 openden we ons kantoor aan de Sint Rochusstraat." Daar treedt de eerste werknemer in dienst. In 1990 verhuist het assurantiekantoor naar Bilderbeekstraat 29 in Boxmeer waar het de groei flink doorzet en tegenwoordig nog te vinden is. Met het verstrijken van de jaren heeft Lambert zijn vak zien veranderen, maar een ding is onveranderd gebleven; het vertrouwen van de klant. "Dat is en blijft het belangrijkst. De ontwikkelingen in de fiscale en financiële wereld gaan snel. We hebben altijd transparant gehandeld en de klant staat bij ons voorop. Ons motto 'Uitblinken in persoonlijk maatwerk- advies' is onze kracht." Dat blijkt wel uit de voorbeelden die Lambert geeft tijdens het gesprek. Zo besluit hij, voordat het wetgeving wordt, de provisie van levensverzekeringspolissen transparant te maken en zetelt hij in het bestuur van de Branchevereniging van betrokken adviseurs om het dossier woekerpolissen, die de branche destijds teisteren, bij klanten bespreekbaar te maken en oplossingen aan te dragen. "We zijn een lokaal bedrijf en je komt klanten overal tegen. Heb immer naar eer en geweten zaken gedaan. Dat is de stijl van ons kantoor." In 2016 draagt Lambert het stokje over aan Huub Derksen. Vrijdag 19 oktober neemt Lambert afscheid met een receptie bij De Weijer in Boxmeer. Voor de gelegenheid is een boek gemaakt door zijn kinderen met foto's en verhalen van klanten die de Beugenaar zelf uitkoos. Wat daar precies in staat, is een verrassing. Met een lach: "Ben bloednerveus. Het wordt met de dag spannender." Vervelen gaat Lambert zich zeker niet. "Ik vind het leuk om te koken en wil een buitenkeuken aanleggen. Verder hebben we drie kinderen, een kleindochter en een grote tuin. Er overheerst vooral een dankbaar gevoel; ik stop in goede gezondheid en laat het bedrijf in goede handen achter." www.lambertblonk.nl.

Meer berichten