"Ik ga voor het mooie in mensen en portretteer zo natuurlijk mogelijk", zegt fotograaf Peter Bottema.
"Ik ga voor het mooie in mensen en portretteer zo natuurlijk mogelijk", zegt fotograaf Peter Bottema.

Ieder mens is mooi bij fotostudio CP PHOTO ART in Cuijk

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | Ieder mens is mooi; het credo van fotostudio CP PHOTO ART. Drijvende krachten hier achter zijn fotograaf Peter Bottema en zijn vrouw Christel Middelkoop. Onlangs streken ze neer aan Rozenobel 12a in Cuijk. Met een lezersactie willen ze Cuijkenaren, maar ook de daaromheen liggende gemeenten, kennis laten maken met hun fotostudio en op hun beurt omwonenden ontmoeten.

Inmiddels hebben ze hun draai gevonden in Cuijk na de verhuizing uit het drukke Badhoevedorp. Al 27 jaar maakt Peter Bottema zijn kenmerkende foto's waarbij het lichtspel en schaduw een belangrijke rol spelen. "Ik zoek de verdieping, verstilling op in mijn 'modellen'. We hebben allemaal een uniek karakter en creëren in het leven een eigen persoonlijkheid. De gecreëerde rol wijkt vaak af van wie wij werkelijk zijn. Ik ga voor het mooie in mensen en portretteer zo natuurlijk mogelijk", vertelt Peter die de kunst van het fotograferen zichzelf aanleerde en enkel voor een pakkend portret gaat.

Zelfvertrouwen
De geboren Fries maakt naast de individuele portretten ook familieportretten. Krachtige portretten die de persoon tonen hoe hij of zij echt is. Zij het met een lach of traan. Daarnaast maakt Peter portretten voor de Edwin van der Sar Foundation die zich inzet voor mensen met hersenletsel. "In onze studio bemerken we hoe veel mensen een 'aangetast' zelfbeeld hebben. Mensen met niet aangeboren hersenletsel zijn zichzelf kwijt. Het zelfvertrouwen en zelfbeeld zijn hierdoor enorm aangetast. Het is bijzonder om te zien hoe mensen zelfvertrouwen via mijn foto's terug kunnen krijgen. De wijze waarop ik fotografeer gebruik ik als het ware als een spiegel voor de geportretteerde. De verstilling in mijn werk laat alle werkelijke emoties zien en dat raakt te allen tijde diep. Dat maakt ons beroep zo mooi; we hebben elke keer iemand anders met een uniek verhaal voor de lens."

Karakteristiek
Bij de photoshoots is Christel Middelkoop het verlengstuk van Peter. "We zijn op elkaar ingespeeld. Ik zorg voor het een-op-een contact tijdens de shoot. Een photoshoot kan voor een bepaalde spanning zorgen. We beginnen altijd met een laagdrempelig kennismakingsgesprek. We willen dat mensen zich op hun gemak voelen voor de lens. Veilig. Tijdens de shoot werken we naar een intens en karakteristiek portret. Als de spanning er af is, krijg je de mooiste portretten." Na de photoshoot maken Peter en Christel een selectie van zo'n zes foto's. Uit deze schifting kunnen klanten een foto kiezen. "Deze kan op diverse formaten worden afgedrukt. Daarnaast heeft de klant de keuze om het portret te laten bewerken. Het beeld wordt dan bewerkt, dat kunstzinnigheid van het portret versterkt en de huid op een natuurlijke wijze geretoucheerd. De foto's worden afgedrukt op een duurzaam en sterk materiaal dat levenslang meegaat met een kleurechtheidgarantie. Je hebt de keuze uit mat of glans."

Kennismakingsactie
Om kennis te maken met de regio geven Peter en Christel een groot aantal photoshoots ter waarde van 375 euro cadeau. Een voucher staat gelijk aan een photoshoot van 2 tot 3 uur voor twee personen bij CP PHOTO ART. Je krijgt daarbij een persoonlijk portret naar keuze (20 x 30 cm) afgedrukt op een duurzame plaat. "We willen portretten maken die levenslang mee gaan. Dat je 30 jaar later naar de foto terugkijkt en trots bent."

Vouchers
De vouchers zijn drie maanden geldig. Er wordt één voucher per woonadres/photoshoot aangeboden. Wil je ook een voucher voor een photoshoot? Mail dan snel je NAW-gegevens naar christel@cpphotoart.com met als onderwerp: voucher De Maas Driehoek. Kijk voor meer informatie ook op www.cpphotoart.com.

Meer berichten