Bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum, waar het Pees Revalidatiecentrum onderdeel van is, ben je in goede handen. (Tekst en foto: Patricia de Ryck)
Bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum, waar het Pees Revalidatiecentrum onderdeel van is, ben je in goede handen. (Tekst en foto: Patricia de Ryck)

Gaat de pijn maar niet weg?

Zakelijk 631 keer gelezen

CUIJK | De start van het nieuwe jaar gaat gepaard met menig nieuwjaarsbijeenkomst en goede voornemens. Maar wat als iets simpels als het heffen van een champagneglas of het schudden van handen - niet zonder pijn kan? Als je niet kunt bewegen zonder klachten? Dan is het raadzaam om eens contact op te nemen met de professionals van het Pees Revalidatiecentrum in Medipoort.

"Tijdens ons eerste jaar hebben we patiënten van heinde en ver kunnen helpen, die al jarenlang last hadden van klachten als hielspoor, tennisarm, en aan de kniepees, achillespees en schouder", vertelt Niels van Benthum van Fysiotherapie Hofmans van Benthum, waar het Pees Revalidatiecentrum onderdeel van is. "In Medipoort werken we met vier fysiotherapeuten, die zich volledig hebben toegelegd op de behandeling van spier- en peesklachten. We maken daarbij gebruik van de modernste technieken, zoals shockwave, echo, vliegwieltraining en EPTE®."

Hielspoor en schouderklachten
Hielspoor is één van de klachten, waarvoor men vanuit de hele regio naar het Pees Revalidatiecentrum komt. "Als je pijn hebt onder je hiel als je lang staat, bij het lopen of bij het opstaan in de ochtend of na langdurig zitten, dan is de kans groot dat je hielspoor hebt. Wij hebben hiervoor een totaal concept ontwikkeld, waarbij we de klachten te lijf gaan. Dan moet je denken aan een combinatie van oefentherapie, EPTE®, shockwave en advies over schoeisel en inlegzolen. Voel je de pijn als je iets wilt pakken, dat net iets te hoog ligt? "Als je schouder ook stijf en pijnlijk aanvoelt of er 's nachts niet op kunt liggen, dan is er geen twijfel mogelijk: dit zijn schouderklachten. Veelal gaat het bij schouderklachten om een slijmbeurs- of een peesontsteking. Onze schouderspecialisten van het Pees Revalidatiecentrum zijn lid van Schoudernetwerken Nederland. Daardoor zijn ze altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste behandelmethoden bij schouderblessures. In ons centrum beschikken we hiervoor al over echo, vliegwieltraining en shockwave. De behandeling is er op gericht, dat je snel weer jouw sport, beroep of hobby kunt uitoefenen."

Achillespees en tennisarm
Als je pijn hebt net boven de hiel, dan is er sprake van klachten aan de achillespees. Van Benthum: "Dan moet je denken aan een trekkend gevoel bij het aflopen van de trap, maar ook pijn bij sporten of wandelen. Ook in dit geval maken onze specialisten een keuze uit EPTE®, shockwave, vliegwieltraining en echo." Doet een kopje of pan oppakken al pijn? Dan kun je - zelfs als niet-sporter - last hebben van een tennisarm. "De tennisarm kenmerkt zich door pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Je voelt het ook bij het geven van een hand, tuinieren, maar ook als je 's nachts ligt. Voor de behandeling maken we gebruik van speciale massagetechnieken in combinatie met oefentherapie, shockwave en eventueel EPTE®."

Knie/peesontsteking
Pijn aan de onderzijde van de knieschijf bij werk, sporten of na afloop hiervan? Van Benthum geeft aan dat dat wel eens een 'jumpersknee' ofwel peesontsteking aan de knie zou kunnen zijn. "We maken hierbij gebruik van een op maat gemaakt programma met de modernste behandelmethoden, zodat je zo snel mogelijk weer pijnvrij kunt bewegen."

Kijk ook op www.peesrevalidatiecentrum.nl. Telefoon 0485-751441.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant