Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Medewerkers van Eerste Klas poseren voor de bouwplaats.
Medewerkers van Eerste Klas poseren voor de bouwplaats. (Foto: )

Eerste Klas in Cuijk breidt uit met nieuw pand

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | Susan van Doren en Chantal Spanjaard van Kinderopvang Eerste Klas gaan als een speer! Nog geen twee jaar geleden openden ze de deuren van de gloednieuwe dagopvang en BSO aan de Heiligenberg 3 in Cuijk. Nu wordt er al hard gewerkt aan de bouw van de uitbreiding die begin september open gaat.

"We hadden zelf echt niet verwacht dat het zo snel zou gaan", vertelt Chantal met een lach. Susan vult aan: "Nee, inderdaad. We grapten wel eens dat we geluk hadden dat de grond naast onze opvang nog niet verkocht was, maar omdat we zo snel uit ons jasje groeiden, werd die grap al snel serieus."

Op de naastgelegen locatie wordt een gloednieuw pand gebouwd waar de buitenschoolse opvang (BSO) zich zal gaan huisvesten. Op de huidige locatie blijft de dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar bestaan. "Ideaal voor ouders. Zo hebben ze alles op één locatie en dat is wel handig als je jonge en oudere kinderen hebt."

Chantal en Susan hebben samen bijna veertig jaar ervaring. Ze leerden elkaar op de werkvloer kennen en het klikte meteen. Het tweetal heeft een mooie visie die ze uitdragen in Eerste Klas. "Ieder kind is uniek en kinderen moeten lekker zichzelf kunnen zijn. Niets moet hier en alles mag. We bieden een divers aanbod van activiteiten aan. Voor elk kind zit er wel wat leuks tussen." Zelf staan ze aan het roer, maar werken ze ook nog regelmatig mee op de groepen.

Niet alleen voor de kleintjes, maar ook voor de oudere jeugd van groep zeven en acht is er bij Eerste Klas genoeg te beleven. "Dit is vaak een groep die net wel of nog net niet alleen thuisblijft. Wij willen deze overgang graag soepel laten verlopen. Dat doen we door ze vrijheid te geven door ze bijvoorbeeld alleen naar huis te laten lopen of door ze zelfstandig activiteiten te laten doen", vertelt Susan.

In het nieuwe pand komen themaruimtes. Zo zal er een atelier gemaakt worden, maar ook een dansruimte (compleet met dansvloer en visagietafel!), bouwkamer en gameroom. Voor de oudste kinderen komt er een chillruimte waar ze zich even lekker kunnen terugtrekken. Daarnaast is er voor alle groepen een fijne buitenruimte waar volop gespeeld kan worden.

Eerste Klas haalt en brengt kinderen naar de basisscholen De Waai, 't Startblok, de Nienekes en na de zomervakantie ook de Harlekijn en de Zevensprong.

Wil je meer informatie ? Neem dan contact op met Eerste Klas.
Meer informatie is te vinden op de website
www.kinderopvangeersteklas.nl.

Meer berichten