Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto: Diana Derks.
Foto: Diana Derks.

Uyen Zonwering en Kozijnen: de ultieme bescherming voor uw tuin

  •   keer gelezen   Zakelijk

SAMBEEK | Kies je voor kwaliteit? Dan kies je voor Uyen Zonwering en Kozijnen. Het familiebedrijf stormt volgend jaar op het veertigjarig jubileum af en de zaken gaan nog altijd heel goed. Tot tevredenheid van eigenaar Pascal Uyen. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten op het gebied van zonwering, kozijnen en terrasoverkappingen. Graag vertelt Pascal in dit artikel wat meer over de zogeheten textieloverkapping én de vaste overkapping. Twee producten die ongekend populair zijn op dit moment en dat is mede te danken aan de zonnige zomer van 2018.

"Veel mensen vinden het prettig om een overkapping in hun tuin te hebben", weet Pascal. "Het biedt een beschut plekje in de buitenlucht. Maar soms is het wel prettig als je de overkapping weg kan schuiven en kan genieten van de zon. Dat is mogelijk met de textieloverkappingen." Dat zijn overkappingen waarbij een doek door een stevig frame wordt geschoven. Het is zeer stabiel en kan zelfs met harde wind gewoon uitgeschoven blijven. "Heel wat anders dan de welbekende zonneschermen", zegt Pascal. "Mensen moeten vaak een beetje wennen dat er een blijvend frame in de tuin staat, maar ook daar zijn mooie oplossingen voor te vinden die heel goed ogen."

Kies je liever voor een vaste overkapping? Dat kan ook. De mogelijkheden bij Uyen zijn eindeloos. "Het is zelfs mogelijk om de flexibele textieloverkapping te combineren met een vaste overkapping", vertelt Pascal. "Onlangs hebben we dat nog gerealiseerd hier in de omgeving. We hebben een glazen overkapping geplaatst en daar een doek van textiel onder gehangen wat in- en uitgeschoven kan worden. Zo zit je altijd droog, maar kun je kiezen of je in de zon wilt zitten of niet."

Werkwijze
Ben je op zoek naar een overkapping? Kom dan eens binnenlopen in de showroom van Uyen Zonwering en Kozijnen aan Grotestraat 18 in Sambeek. "Wij kunnen mensen adviseren over mogelijke oplossingen. Daarna kunnen we een globale offerte opmaken, zodat mensen ongeveer weten waar ze aan toe zijn qua kosten. Vervolgens komen we altijd even langs om alles goed op te meten en de situatie ter plekke te bekijken. Daarna leveren wij het product kant-en-klaar af. Mensen mogen van ons kwaliteit verwachten."

Geschiedenis
De beginselen van Uyen Zonwering & Kozijnen werden gelegd in 1980. Toen startte Gabriel Uyen zijn zonweringbedrijf. Wat aanvankelijk begon met de verkoop en het op maat maken van binnenzonwering, groeide al snel uit tot een complete onderneming met rolluiken en kozijnen in het assortiment. "We waren de eerste in de regio die kunststofkozijnen verkochten en een van de eersten in de omtrek die rolluiken in de collectie had", herinnert Pascal zich. Als kleine jongen liep hij door de zaak. Hij wist destijds al dat hij de zaak ooit wilde overnemen. In 1998 kwam hij in de zaak werken, om het familiebedrijf in 2004 over te nemen. Vader Gabriel is met pensioen, maar nog regelmatig in de showroom te vinden. Tot vreugde van Pascal. "Een zaak kun je in één keer overnemen, ervaring niet. Het duurt even voor dat je die hebt. Mijn vader weet veel. Daar heb ik veel aan gehad en heb ik regelmatig nog profijt van."

Meer informatie
Uyen Zonwering en Kozijnen heeft een prachtige showroom aan de Grotestraat 18 in Sambeek. Klanten kunnen er terecht voor screens, kozijnen, rolluiken, terrasoverkappingen en knikarmschermen. Uyen is de enige leverancier in de regio van Roma-rolluiken. "We leveren deze kwaliteitsproducten in alle kleuren zonder meerprijs", zegt Pascal. De showroom is Tweede Paasdag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie kijk ook eens op www.uyen.nl.

Meer berichten