Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Mondial Van Dijk Verhuizingen vindt nieuwe locatie in Beugen

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Verhuizen zit in het DNA van Mondial Van Dijk Verhuizingen in Boxmeer. Het familiebedrijf verzorgt niet alleen verhuizingen voor particulieren en bedrijven, maar is zelf ook al een aantal keer verkast. Half april openden de broers Stijn en Roel van Dijk de deuren van de nieuwe locatie aan Transportcentrum 2B in Beugen. Op die plek is er ruim tweeduizend vierkante meter méér ruimte voor onder andere opslag en selfstorage.

Mondial Van Dijk Verhuizingen is een familiebedrijf met inmiddels vier generaties en ruim 75 jaar ervaring. "De zaak is gestart als verhuis- en transportbedrijf", vertelt Stijn van Dijk. "Transport, dat doen we niet meer, maar we zijn enorm gegroeid aan de verhuiskant. Eigenlijk doen we alles op dat gebied."

Opslag en selfstorage
Op de nieuwe locatie in Beugen is meer plek voor opslag en selfstorage. Zowel particulieren als bedrijven of ZZP'ers kunnen er spullen stallen. Er zijn diverse mogelijkheden. Stijn legt uit: "Mensen kunnen kiezen voor selfstorage, dan kunnen zij zelf de spullen brengen en halen. De ruimte waar de spullen gestald staan, is voor hen 24 uur per dag, zeven dagen per week toegankelijk. Ideaal voor bedrijven die landelijk opereren, maar niet op elke locatie een vestiging hebben." Daarnaast kunnen mensen er ook voor kiezen om spullen op te slaan in een depot. "Dan komen wij langs om het op te halen en als je het nodig hebt, brengen wij het weer op de gewenste locatie."

Doe-het-zelf container
Nieuw is de doe-het-zelf container. Het werkt als volgt: "Wij plaatsen dan een container bij iemand voor de deur. Mensen laden die container dan zelf in en vervolgens halen wij 'm weer op en wordt hij gestald. Mensen betalen per week een bepaald bedrag en besparen op de servicekosten."

Particulier
Uiteraard verzorgt het bedrijf ook particuliere verhuizingen. "Dat is de meest bekende tak. Zodra iemand contact met ons opneemt, gaan we altijd eerst even kijken. We geven dan een vrijblijvend advies. Mensen kunnen ervoor kiezen om een aantal grote meubels door ons te laten verhuizen, maar we kunnen ook echt alles van A tot Z regelen. Dan ruimen we zelfs de kasten in zoals ze op het oude adres stond."

Bedrijven
Daarnaast verzorgt Van Dijk ook verhuizingen voor bedrijven. Sinds kort bieden ze een nieuwe dienst aan: Mobis. "Dat is een soort mini marktplaats voor grote bedrijven waarin wij het voorraadbeheer bijhouden en de spullen ook opslaan. Vaak weten bedrijven zelf niet wat ze hebben aan meubels en spullen. Denk aan scholen of grote zorginstellingen. Wij slaan spullen op en maken er foto's van", aldus Stijn. In een op maat gemaakte portal kan het bedrijf zien wat ze nog in huis hebben en zodra het nodig is, brengt Van Dijk de benodigde artikelen naar de gewenste locatie.

Zorgverhuizingen
Van Dijk is gespecialiseerd in verhuizingen voor mensen met een speciale zorgvraag. "Onze verhuizers hebben daar een speciale zorgverhuizeropleiding voor gevolgd", vertel Stijn. "Op die manier kunnen zij goed rekening houden met de achtergrond van bepaalde ziektebeelden. Denk aan dementie of autisme. Geduld is vaak een belangrijke factor. Daarnaast is het bij mensen met autisme heel belangrijk om precies op tijd te komen. Daar houden we dan extra rekening mee." Van Dijk werkt regelmatig samen met zorginstellingen in de regio.

Laboratoriumverhuizingen
Van Dijk is tevens gespecialiseerd in verhuizingen van laboratoria. "Dan moet je goed weten hoe je met kwetsbare en gevaarlijke zaken omgaat", aldus Stijn. "Landelijk zijn wij een van de weinige bedrijven die dit doen."

Meer weten? Kijk dan op de website www.vandijkboxmeer.nl.

Meer berichten