Niki Couwenberg (links) en Marlou Barten werken samen in de salons aan de Sint Anthonisweg 2 in Boxmeer.
Niki Couwenberg (links) en Marlou Barten werken samen in de salons aan de Sint Anthonisweg 2 in Boxmeer. Foto: Jos Gröniger

'Een knipbeurt en beautybehandeling vullen elkaar prima aan'

Zakelijk 1.483 keer gelezen

BOXMEER | Steeds meer bedrijven bundelen de krachten. Deels is dat door samenvoeging, maar ook door elkaar aan te vullen worden ondernemingen sterker. Dat bevestigen de Boxmeerse onderneemsters Niki Couwenberg en Marlou Barten. Met schoonheidsalon Salonniki en kapsalon Marlooks helpen zij elkanders klanten. Een knipbeurt en een beautybehandeling vullen elkaar prima aan.

De samenwerking van de salons aan de Sint Anthonisweg bevalt de onderneemsters goed. "Het gaat prima zo", zegt de 21-jarige Marlou Barten, "We ervaren dat steeds meer mensen voor ons kiezen omdat we in hetzelfde pand gevestigd zijn. De combinatie voelt dan als een wellnessarrangement." Ook buurvrouw en collega Niki Couwenberg is te spreken over de samenwerking, en wat zij ook prettig vindt: "Onze klanten vinden het erg fijn. De samenwerking is erg praktisch en klantgericht voor bijvoorbeeld bruidjes en bij feestjes."

Ondernemend
Niki en Marlou zijn jonge enthousiaste ondernemers, die vakgericht werken. "We verzorgen festivallooks en staan op fairs. Komend weekend zijn we opnieuw vertegenwoordigd op het festival Outlands in Vierlingsbeek. "We verzorgen er de kapsels, zetten festivaltatoeages, zorgen voor een opfrisbeurt en er is een fotohoek", sommen Niki en Marlou samen op. 

Seizoenen
Elk seizoen worden de behandelingen aangepast. "Huid en haren bijvoorbeeld, hebben meer bescherming en hydratatie nodig in de zomer", zegt Niki. Extreme hitte, UV-straling, chloor, zeezout, wind en vochtigheid zijn factoren waaraan je huid deze zomer onderhevig is. "Wanneer we dan onbeschermd de zon ingaan, zijn rimpels, uitgedroogd haar, pigmentvlekken, en helaas ook huidkanker de meest voorkomende effecten", zegt Niki. "Dat wil niemand, en daarom geven wij iedereen graag advies", benadrukt Marlou.
En wie ondanks het vermijden van de felle zonnestralen met een bruine tint de zomermaanden door wil komen, kan kiezen voor een spraytanbehandeling. "Spraytan wordt steeds populairder, en het is een verantwoorde manier van mooi egaal bruin zijn", zegt Niki. 
De brandende zon heeft ook effect op de haren. Marlooks biedt verschillende verzorgende producten, die ook zonbescherming bieden. 

Salonniki
Niki Couwenberg (28) is de eigenaresse van Salonniki. Zij startte in 2012 en vestigde zich in 2015 in het huidige pand aan de Sint Anthonisweg. "Ik ben een allround schoonheidspecialiste. In mijn salon verzorg ik gezichtsbehandelingen, permanente make-up, huidverbeterende behandelingen, massages en visagie. Bij Salonniki laat ik wellness en huidverbeteringen samenkomen. Onze missie is natuurlijke schoonheid versterken met krachtige, pure, bewezen effectieve skincare – groene cosmeceuticals." 
In de schoonheidsalon komen ook steeds meer mannen. "Zij laten zich steeds vaker masseren maar ook komen ze voor een gelaats- of harsbehandeling." Het is mogelijk om online een afspraak te maken via de website www.salonniki.nl

Marlooks Haarsalon
Marlou Barten is de eigenaresse van Marlooks Haarsalon. De Boxmeerse opende haar zaak in februari 2018. Eerder werkte zij drie jaar in een andere kapsalon. "In mijn salon kunnen vrouwen en mannen terecht voor een knipbeurt en een nieuwe look, met een nieuwe kleur. Er komen hier regelmatig aanstaande bruidjes. Het is geweldig om deze vrouwen op de grote dag te mogen helpen. Samen zorgen Niki en ik er voor dat zij zelfverzekerd aan de mooiste dag van hun leven beginnen", zegt Marlou.
Marlooks Haarsalon heeft een eigen Facebookpagina: www.facebook.com/Marlooks-Haarsalon
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant