Sanne Janssen is osteopaat bij Fysiotherapie Hofmans Van Bentum.
Sanne Janssen is osteopaat bij Fysiotherapie Hofmans Van Bentum. Tekst en foto: Patricia de Ryck

Fysiotherapie Hofmans van Benthum breidt uit met osteopathie

Zakelijk 1.805 keer gelezen

CUIJK | Fysiotherapie Hofmans van Benthum breidt uit met osteopathie. Ben je overal geweest, maar heeft niemand een verklaring voor jouw klachten? Of heb je juist last van steeds terugkerende ongemakken? Sanne Janssen kijkt graag met je mee. "We nemen de gehele keten mee in zowel het onderzoek, als de behandeling."

Ze vertelt: "Ik wil weten waarom die klachten er zijn, en zelfs steeds weer terugkeren. Het is fijn om iemand te kunnen helpen die onbegrepen klachten en, of pijn heeft. Ongeacht welke specialisatie je volgt, bij Fysiotherapie Hofmans van Benthum hebben we allemaal hetzelfde doel voor ogen. We willen dat onze patiënten na een behandeling zonder klachten naar huis gaan, waar ze zonder pijn weer van hun dagelijkse leven kunnen genieten."

Gehele lichaam
Van origine is Janssen fysiotherapeute. Momenteel volgt ze de masteropleiding Osteopathie. De kennis die ze nu opdoet, verwerkt ze in haar behandeling. Wat het verschil is? Dat legt ze gedreven uit. "In de osteopathie kijken we breder naar het menselijk lichaam, dan bijvoorbeeld alleen maar naar de knie. Zo kan het zijn dat naast de spieren, banden en gewrichten, ook de bezenuwing, de doorbloeding en de beweeglijkheid van organen wordt nagekeken. Dit laatste is uniek in de osteopathie ten opzichte van andere disciplines zoals fysiotherapie."
Janssen kijkt daarbij niet alleen naar de klacht, maar naar het gehele lichaam. "Tijdens het eerste gesprek stel ik tal van vragen. Kom je bijvoorbeeld met knieklachten bij mij, dan zal ik daar natuurlijk naar informeren. Maar ik vraag ook naar je voorgeschiedenis; heb je al eerder lichamelijke klachten gehad? En ik informeer naar je algemene gezondheid, levensstijl en voeding. Vanuit deze brede visie ga ik steeds specifieker kijken naar hoe we de klachten het beste kunnen verhelpen. De gehele lichamelijke keten wordt hier dus in meegenomen."

Meer informatie
Wil je graag weten of wij iets voor jouw klachten kunnen betekenen? Neem dan contact op met Fysiotherapie Hofmans van Benthum, tel. 0485-751441 of kijk op www.hofmansvanbenthum.nl.

Lees meer hierover in nieuwblad De Maas Driehoek van dinsdag 3 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant