Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Directeur Theo Coenen: “Coenen Boxmeer realiseert wat de opdrachtgevers wensen.”
Directeur Theo Coenen: “Coenen Boxmeer realiseert wat de opdrachtgevers wensen.” (Foto: Jesse Kraal Fotografie)

Coenen Boxmeer: 'Onze voertuigen zijn 24 uur per dag onderweg'

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Vooruitstrevend. Vol trots vertelt directeur Theo Coenen van het fraaie item over zijn bedrijf Coenen Boxmeer, dat op zondag 5 januari bij RTL Transportwereld uitgezonden werd. De televisie-uitzending onderstreept dat Coenen Boxmeer een vooruitstrevend bedrijf is. "We staan voor wat we doen. We willen dat onze dienstverlening tot in de puntjes verzorgd is", zegt de directeur.

Door Jos Gröniger

Theo Coenen is de derde generatie in het in 1934 opgerichte bedrijf. "Opa Jan startte het transportbedrijf in Sint Agatha. Later verhuisde onze grootvader het bedrijf naar de Beugenseweg in Boxmeer. In 1980 hebben we ons hier aan de Graafseweg gevestigd", zegt Theo, die sinds 2008 aan het roer staat van de moderne transportonderneming. Modern, want in de tijd dat technische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen blijft Coenen Boxmeer uitstekend in de pas lopen. De transportbranche is altijd in beweging, dag in, dag uit. Coenen dat zich met 85 medewerkers oriënteert op de Nederlandse markt is dagelijks met 40 eigen vrachtwagens en chartervoertuigen onderweg. "Onze voertuigen zijn van zondagmiddag tot en met zaterdag vierentwintig uur per dag op weg naar klanten. We vervoeren voornamelijk koel- en vriesproducten binnen de Nederlandse landsgrenzen. Tot onze klanten horen slachterijen, aardappelverwerkende bedrijven en snackfabrikanten."
Coenen Boxmeer vervoert deze producten voor grote fabrikanten maar ook hoort het midden- en kleinbedrijf tot de klantenkring. "Bij restaurants en slagerijen bezorgen we ook kleine partijen. We realiseren wat de opdrachtgevers wensen. En als dat onverhoopt niet mogelijk is, bieden we een goed alternatief."

Locaties
De transportritten worden gecoördineerd vanuit het moederbedrijf in Boxmeer. Tegenwoordig is Coenen Boxmeer gevestigd op vier locaties in Nederland. "Hier in Boxmeer hebben we kantoor en werkplaats. Op bedrijventerrein Laarakker in Haps is onze dochteronderneming Districenter Cuijk B.V. gevestigd. Dit koel- en vrieshuis kan respectievelijk achthonderd en vijfduizend palletplaatsen opslaan. Daarnaast hebben we standplaatsen in Boxtel en Apeldoorn. Onze chauffeurs wonen in de omgeving van deze standplaatsen."

Modern
De techniek is ook in de transportwereld sterk in ontwikkeling. Coenen Boxmeer doet op diverse fronten mee. Het wagenpark bestaat uit trucks van DAF en Scania. De trekkers zijn modern en comfortabel ingericht. "We vinden duurzaamheid belangrijk en gaan daar in ook mee. Zo hebben we zeven elektrisch gekoelde trailers, zonder dieselmotoren.Qua voedselveiligheid voldoen we als eerste Europees bedrijf aan de FSSC 22000-norm", besluit hij.
Info: www.coenenboxmeer.nl.

Meer berichten