Cas Frederix bij het nieuwe pand van Hofmans van Benthum in Beugen.
Cas Frederix bij het nieuwe pand van Hofmans van Benthum in Beugen.

Opening nieuw pand Fysiotherapie Hofmans van Benthum in Beugen

  •   keer gelezen   Zakelijk

BEUGEN | Fysiotherapie Hofmans van Benthum opent op zaterdag 25 januari van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van de vernieuwde vestiging in MFC Het Kruispunt in Beugen. Cas Frederix: "We zitten hier nu ruim twee jaar. Het begon met een paar uurtjes per week. Sinds begin dit jaar hebben we een volwaardige praktijk, inclusief volledig ingerichte oefenzaal met splinternieuwe apparatuur en twee moderne behandelruimtes voorzien van airco."

"Onze patiënten kunnen de hele week bij ons terecht. Op maandag hebben we tussen 17.00 en 18.00 een vrijblijvend inloopspreekuur en zijn we 's avonds op afspraak geopend. Eerst draaide ik de vestiging alleen, maar inmiddels zijn hier ook twee collega's actief. Jessica ten Cate heeft zich gericht op de zorg voor de ouder wordende mens. Pieter Fleuren is algemeen fysiotherapeut en richt zich op spier- en peesklachten. Zelf ben ik manueel therapeut en help bij wervelkolom gerelateerde klachten. Ook ben ik als schouderspecialist verbonden aan het schoudernetwerk."

Betrokken
Het idee voor Fysio Beugen is ontstaan tijdens de studie van Frederix, die zelf afkomstig is uit Beugen. "Voor mijn master moest ik een innovatieplan voor de zorg schrijven. Mijn idee was om de zorg lokaal te houden én te personaliseren. Dat hebben we hier in Het Kruispunt kunnen realiseren. Naast de persoonlijke begeleiding hebben we ook groepstrajecten, zoals fitness voor ouderen. De groep telt inmiddels bijna dertig zestigplussers. Ze worden niet alleen getraind, maar hun gezondheid wordt ook gemonitord."

Clubhealth
Daarnaast heeft Fysio Beugen het Clubhealth-programma voor verenigingen. "Voetbalvereniging Vios'38 is hier ook bij aangesloten. Dat betekent dat we een inloopspreekuur hebben bij de vereniging. Dat het vaandelteam twee keer per jaar fysiek wordt getest. En dat we op de club kleine behandelingen uitvoeren, zoals tapen."

Meer berichten