Mario Bardoel demonstreert de vasomotietherapie-mat.
Mario Bardoel demonstreert de vasomotietherapie-mat. (Foto: )

'Mensen met chronische klachten en pijn helpen'

  •   keer gelezen   Zakelijk

OPLOO | Een groot aantal mensen heeft te kampen met chronische klachten en pijn. De reguliere gezondheidszorg biedt daar lang niet altijd een oplossing voor en vaak wordt gezegd: 'U moet er mee leren leven'. Volgens Mario Bardoel uit Oploo kan dat anders. Mensen die bij de reguliere gezondheidszorg vast lopen kunnen wij meestal wel helpen.

Bardoel maakt ruim vijf jaar geleden kennis met vasomotietherapie. "75 procent van de ziektebeelden vermindert of verdwijnt, werd mij verteld." In eerste instantie is Mario erg sceptisch over de methode. "Eerlijk gezegd dacht ik: dit is te mooi om waar te zijn. Samen met oud-huisarts Jan Hoevenaars uit Elsendorp ben ik Vasomotietherapie daarom serieus gaan onderzoeken. Al snel raakten wij overtuigd van de uitstekende resultaten die Vasomotietherapie oplevert. Het laat het lichaam beter functioneren en na de behandeling wordt ook het zelfgenezend en herstellend vermogen van het lichaam gereactiveerd. Toen ik besloot een cursus te gaan volgen zei Jan: ik ga met je mee. Wanneer een huisarts met een staat van dienst van 38 jaar dat zegt, dan geeft dat natuurlijk veel vertrouwen."

Stimulatie van de doorbloeding
Vasomotie betekent in het Latijn: stimulatie van de doorbloeding. Bardoel legt uit hoe de therapie werkt. "Het kost weinig moeite. Het enige wat je moet doen is twee keer per dag acht minuten op een mat gaan liggen. Dat kan gewoon thuis. Het is een veilig, medisch erkend en door TÜV gecertificeerd apparaat, dat makkelijk is te bedienen. En je voelt er niets van. De mat zorgt voor een betere doorbloeding van de kleinste bloedvaten. Bijkomend voordeel van een betere doorbloeding is dat het eigen immuunsysteem van het lichaam zelf weer meer en meer de ontstekingen aan kan pakken. Pijnen verminderen of verdwijnen hierdoor."

Geen baat, geen kosten
Als leverancier van zorghulpmiddelen (Lemar Hulpmiddelen in Oploo, red.) komt Mario Bardoel samen met zijn vrouw Sophie veel mensen tegen met chronische klachten en energieproblemen. Om voor deze en andere mensen met pijnklachten de drempel zo laag mogelijk te maken om Vasomotietherapie uit te proberen, biedt hij de mat op 'geen baat, geen kosten-basis' aan voor een proefperiode van 4 maanden. "Het is geheel vrijblijvend. Ik kom bij de mensen thuis om het apparaat te installeren. Wanneer iemand na 4 maanden geen baat heeft bij de therapie dan hoeft hij of zij niets te betalen. Mensen kunnen de mat dan gewoon teruggeven."
Tijdens de proefperiode en ook daarna wordt men intensief begeleid. Mario: "Dankzij vasomotietherapie verbetert de kwaliteit van leven vaak enorm en ook voor mensen in hun omgeving is dat prettig."
Goedkoop is de "mat" niet. Deze kost totaal € 2950,- als je hem wil aanschaffen. Maar als je met 2 personen er 20 jaar een betere kwaliteit van leven van krijgt kost hij nog minder dan € 75,-p.p. jaar. En men kan in delen betalen.

Meer informatie
Bardoel wordt bij de Vasomotietherapie ondersteund door oud-huisarts Dr Jan Hoevenaars en Drs Louis Wetzels medisch specialist uit Enschede. Samen met hen bespreekt hij cliënten met specifieke en hardnekkige klachten. Hoevenaars is ook het aanspreekpunt voor cliënten met bijzondere aandoeningen. Beiden zijn onafhankelijke artsen en hebben op geen enkele wijze financieel belang bij de Vasomotietherapie. Meer weten over vasomotietherapie? Neem dan vrijblijvend contact op met Mario Bardoel via 0485-385858 of info@vasomotietherapie.nl of kijk op www.vasomotietherapie.nl.

Uitkomst
Vasomotietherapie biedt uitkomst bij tal van aandoeningen. Een greep uit de met Vasomotietherapie te behandelen kwalen: diabetes, hoge bloeddruk, artrose, koude handen en voeten, eczeem, slapeloosheid, reuma, burn-out, fybromyalgie, ME/CVS (chronische vermoeidheid), MS, aderverkalking, whiplash, rugpijn, bronchitis, jicht, spataderen, rusteloze benen, pijnlijke spieren en gewrichten, COPD, Q-koorts en bevordert de stoelgang.

Meer berichten