Rabobank heeft haar maatschappelijk jaarverslag gepubliceerd.
Rabobank heeft haar maatschappelijk jaarverslag gepubliceerd. (Foto: Rabobank)

Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2019: 'Impact maak je samen'

  •   keer gelezen   Zakelijk

BEUGEN | Rabobank heeft donderdag haar jaarcijfers en maatschappelijk jaarverslag 2019 gepubliceerd. De bank legt hierin zowel financiële als maatschappelijke verantwoording af. Het uitgebreide maatschappelijk jaarverslag illustreert de bijdrage van Rabobank aan mens, milieu en maatschappij. Tevens illustreren lokale infographics de impact op dit vlak in Nederland via de 89 lokale banken.

Rabobank is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven en investeert een deel van haar winst in de samenleving. Deze investering wordt ook wel het coöperatief dividend genoemd. Het totaal bedrag aan coöperatief dividend over 2019 is 46 miljoen euro.
Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen heeft hiervan 774.136 euro coöperatief dividend geïnvesteerd in de regio. Waarvan 368.000 euro vanuit Rabo ClubSupport verdeeld is over 617 clubs en verenigingen uit onze regio. Parallel hebben diverse lokale initiatieven een bijdrage ontvangen, onder andere uit het Fonds Maatschappelijke Projecten. Directievoorzitter Aernout van der Does over de bijdrage van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen voor de regio: "Samen met onze leden kunnen wij als bank een belangrijke bijdrage leveren aan de economische groei en leefbaarheid in onze regio. Het Land van Cuijk en Maasduinen heeft volop ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijvigheid en woningen, in een van de mooiste plekken van Nederland, om te werken en te wonen."
Info? Kijk op Rabo.nl/lvcm/impact2019

Meer berichten