Oprichter Smaakcentrum Martien Bos laat kinderen kennismaken met kruiden en groenten in de Moes- & Beweegtuin.
Oprichter Smaakcentrum Martien Bos laat kinderen kennismaken met kruiden en groenten in de Moes- & Beweegtuin. (Foto: Bert Panhuizen)

Groene vingers en docenten gezocht voor Smaakcentrum Mill-Grave

  •   keer gelezen   Zakelijk

LANGENBOOM | Sinds het najaar van 2018 bestaat het Smaakcentrum Mill-Grave; daar waar kinderen op een positieve en speelse manier met alle facetten van gezonde voeding in aanraking komen. De kinderen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeenten Mill en Sint Hubert en Grave komen drie ochtenden per schooljaar naar het Smaakcentrum in Langenboom en volgen hier de theorie- en praktijklessen.

Sinds de oprichting hebben al meer dan 400 leerlingen de leerzame lessen gevolgd en heerlijke gerechten gekookt. Het Smaakcentrum Mill-Grave draait volledig op vrijwilligers waarbij de locatiemanager voor de coördinatie en inkoop zorgt. Zonder deze vijfentwintig vrijwilligers kunnen de activiteiten niet worden uitgevoerd en kan een Smaakcentrum niet bestaan. Voor de aanleg en het onderhoud van de Moes- & Beweegtuin zijn vrijwilligers met groene vingers nodig. Het Smaakcentrum zoekt mensen die minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn om de tuinen in eerste instantie aan te leggen en daarna te onderhouden. Ook de kooklessen bij het Smaakcentrum worden door vrijwilligers gegeven die van koken houden en de theorielessen worden verzorgd door vrijwilligers die kennis hebben van gezonde voeding en diëtiek, met eventueel een pedagogische achtergrond. Er is een groot tekort aan theoriedocenten, waardoor het verzorgen van de lessen aan de leerlingen in gevaar komt.
Belangstelling in het aanleggen van de tuin of lesgeven? Stuur een e-mail naar mo@hetmoment.info of bel locatiemanager Monique Nelson op telefoonnummer 06 51 11 00 82. Meer weten over het Smaakcentrum? Kijk dan op de website www.smaakcentrum.nl.

Meer berichten