Nieuwe tandartspraktijk in Boxmeer.
Nieuwe tandartspraktijk in Boxmeer.

Bijzondere tandartspraktijk opent in Boxmeer

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER| Woensdag 4 maart vindt de feestelijke opening plaats van een bijzondere tandartspraktijk voor het hele gezin. Een tandartspraktijk met twee specialismen onder één dak; JTV Mondzorg voor kids én De Zorgzame Tandarts. Samen startten zij afgelopen december op de Steenstraat 101 in Boxmeer in een geheel nieuw pand, waarin ook wordt samen gewerkt met een diëtiste. De praktijk is aangesloten bij het platform De Lieve Tandarts.

De Zorgzame Tandarts is een nieuw gezicht in de regio. De tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten zijn gespecialiseerd in de behandeling van het volwassen gebit en hebben daar ook bewust voor gekozen. Veel mensen zijn bang voor de tandarts. Bij de Zorgzame Tandarts zijn deze patiënten van harte welkom. Zij kunnen rekenen op extra uitleg en rust in de behandeling. Voor minder mobiele ouderen biedt De Zorgzame Tandarts ook de mogelijkheid van een gespecialiseerd Mondhygiëniste aan huis.

Specialist in kindergebit
JTV Mondzorg voor kids is al tientallen jaren een specialist in het kindergebit. De praktijk in Boxmeer is onderdeel van een stichting zonder winstoogmerk met praktijken in o.a. Cuijk, Oss en Uden. Kwaliteit staat voorop en de tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten werken zeer kindgericht en geven het kind alle aandacht en tijd die het nodig heeft. Er gaat veel aandacht uit naar preventie en goede mondhygiëne. Ondersteunend aan de preventie maken de behandelaren gebruik van het Glansje preventieconcept. Kinderen leren met dit concept spelenderwijs over het belang van goed mondzorggedrag. Het concept bestaat onder andere uit maar liefst negen avontuurlijke mondzorgsprookjes, voorlichtingsboekjes over voeding en angst, kleurplaten, poetsdiploma's en de 'Avonturen van Glansje & Tom' poets-App.
Naast de nieuwe praktijk in Boxmeer heeft JTV Mondzorg voor kids ook een tandartsbus die voorrijdt bij basisscholen in de regio.

Moderne praktijk
De nieuwe praktijk aan de Steenstraat is modern en in samenwerking met een kunstenares ingericht. Boven de behandelstoelen zorgen beeldschermen voor afleiding. Voor patiënten met angst is er zelfs een speciale videobril. In de praktijk wordt gewerkt met moderne tandheelkundige apparatuur, zoals bijvoorbeeld een QLF-camera voor het 'opsporen' van plaque.
Wilt u kennismaken? Kom dan op woensdag 4 maart vanaf 13.30 uur naar de feestelijke opening. Voor nieuwe patiënten ligt er een elektronische tandenborstel of een mooi Glansje gebundeld sprookjesboek klaar.

Meer berichten