Frans van Dinter (l) en nieuwe eigenaar Martien Peters in de winkel waar nonsens en no nonsens bij elkaar komen. (foto: Jos Gröniger)
Frans van Dinter (l) en nieuwe eigenaar Martien Peters in de winkel waar nonsens en no nonsens bij elkaar komen. (foto: Jos Gröniger)

Martien Peters neemt boekwinkel Van Dinter Media in Boxmeer over

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Boxmerenaar Frans van Dinter gaat na 42 jaar zelfstandig ondernemerschap genieten van zijn pensioen. De 69-jarige eigenaar draagt Van Dinter Media over aan zijn troonopvolger Martien Peters. "Zaterdagmiddag vindt de 'machtswisseling' plaats", zegt Frans van Dinter, die met plezier terugkijkt op een mooie periode. "Werken was hier steeds een feest."

Door Jos Gröniger

Frans nam het familiebedrijfje dat tot 1990 aan de Van Sasse van Ysselststraat gevestigd was over. "In 1990 hebben we het in eigen beheer gebouwde pand hier aan de Koorstraat geopend", blikt hij terug. De wijze waarop het pand gerealiseerd werd is veelzeggend over de strategie waarmee Van Dinter zijn boeken- en kantoorartikelenwinkel in Boxmeer opbouwde. "Er waren drie partijen die met afzonderlijke architecten en één aannemer hier bouwden. Er kwam geen projectontwikkelaar aan te pas", zegt hij.
Door de jaren vond er een verschuiving in de zaak plaats. "Van oorsprong waren we hoofdzakelijk kantoorboekhandel maar later is onze boekenafdeling enorm gegroeid. Dat was mede te danken aan Martien, die hier tweeëntwintig jaar werkt", aldus de ondernemer.
Was Van Dinter Media, dat in 2004 ook de bovenverdieping betrok, aanvankelijk gelieerd aan organisaties zoals Ako, Bladzijde en het toonaangevende Libris, sinds 2014 is het bedrijf volledig onafhankelijk. "We bepalen zelf wat we in ons assortiment opnemen", zegt Frans, die als een van de eerste boekverkopers de alom gewaardeerde website www.Dinternet.nl introduceerde. "Met dank aan onze automatiseerder. Wij leveren via dinternet.nl bestelde boeken binnen vierentwintig uur thuis af, of kosteloos in onze winkel. En de site heeft nog een ander prominent voordeel. De klanten kunnen thuis zien of wij een boek hier op voorraad hebben. Mensen komen dus nooit tevergeefs naar de winkel."

Klantenkring
Waar steeds meer boekenwinkels sluiten, blijft Van Dinter Media overeind. Als self supporting boeken- en kantoorartikelenwinkel heeft het veel te bieden. De winkel met vier medewerkers op de loonlijst kan rekenen op klanten uit een grote regio. "Onze klantenkring strekt zich uit het gebied tussen Venray en Cuijk en Gennep", zegt Martien Peters." Het zijn de sfeer en de service die mensen aan Van Dinter Media binden. "We hebben met veel klanten een band. Het is alsof je een langlopend gesprek met mensen voert. Nonsens en no nonsens komen hier samen", zegt de toekomstige eigenaar.
Zaterdag draagt Frans van Dinter zijn bedrijf over aan Martien Peters. "Vanaf 14.00 uur is iedereen die zich met ons verbonden voelt welkom."

Meer berichten