Fitnessen bij Lifestyle Gennep.
Fitnessen bij Lifestyle Gennep.
koop lokaal

'Wij zien de sportschool voornamelijk als een instrument voor een goede gezondheid'

  •   keer gelezen   Zakelijk

GENNEP | Gezond leven, wie wilt dat nou niet? Iedereen weet dat daar, naast gezonde voeding, ook een stevige portie lichaamsbeweging bij hoort. Bij Lifestyle in Gennep hebben ze alle middelen in huis om die gezonde leefstijl eigen te maken. “Het is niet enkel vaker gaan sporten, er moet ook een verandering in gedrag plaatsvinden.”

“Wij zien de sportschool voornamelijk als een instrument voor een goede gezondheid.” vertelt Bart Akkersdijk van Lifestyle Gennep. “Dat sportscholen tegenwoordig steeds normaler worden in de maatschappij, is dan ook een goed iets.”

Juíst op het gebied van gezondheid weet Lifestyle zich te onderscheiden. Naast het fitnesscentrum is er ook een fysiotherapeut en gewichtsconsulente aanwezig. “We spreken dan ook liever over een gezondheidscentrum. Je komt hier omdat je fitter wilt worden en blijven.” Dit bereiken Bart en zijn collega’s door heel persoonlijk met de sporter te kijken naar het doel en de te gebruiken middelen. “We nodigen mensen uit om te praten over wat ze willen bereiken. Willen ze afvallen maar lukt het telkens niet, waar zit dan het ’probleem’? Ga je meer sporten maar verander je niets aan een slecht voedingspatroon, dan zul je geen resultaten zien. Je kunt niet trainen tegen een slechte leefstijl. Je moet het gedrag aanpassen en dat heeft tijd nodig.”

Trainen in een fitnesscentrum heeft vele voordelen; zoals het verbeteren van de spierkwaliteit, je fitter voelen, een betere weerstand en een betere conditie. Die verbetering is voor iedereen weggelegd. Het is een kwestie van 2 maal per week een uur investeren in je eigen fitheid en gezondheid. “Ik vind het dan vooral een leuke uitdaging om mensen aan te sporen dóór te blijven gaan. Inzoomen op wat bereikt is. Als mensen dan uiteindelijk wel verschil gaan zien en voelen, is dat ontzettend mooi.” Hier haalt Bart dan ook het meeste plezier uit, het helpen van mensen en het zien van goede resultaten.

Dit alles al doet Bart al sinds 1985, toen hij zijn eigen centrum startte. Aan betrouwbare ervaring dus geen gebrek. Sinds 2014 is hij de drijvende kracht achter Lifestyle healthcenter Gennep, gelegen aan de Gennepse Maasweg. “Het fijne van deze locatie is dat het een heel gevarieerd publiek trekt. Jong, oud, dik, dun, fit of juist beginnend, iedereen werkt hier aan zijn persoonlijke doelen. Waarbij een verbetering van de fitheid en gezondheid voorop staat. Dat is tenslotte het belangrijkste. Wat in de afgelopen periode maar weer eens duidelijk is geworden.”

Informatie: 
Adres: Maasweg 49, 6591 BM Gennep
Telefoon: 0485-212424
Site: www.lifestylegennep.nl
Openingstijden:
        Maandag t/m donderdag: 7.00 tot 22.00 uur
        Vrijdag: 7.00 tot 21.00 uur
        Zaterdag en zondag: 9.00 tot 14.00 uur

Meer berichten