Eigenaar Ilja Roelofs samen met (in Ilja's woorden) de dames van Slagerij Derks. (foto: Karel ten Haaf, Ten Haaf Fotografie)
Eigenaar Ilja Roelofs samen met (in Ilja's woorden) de dames van Slagerij Derks. (foto: Karel ten Haaf, Ten Haaf Fotografie)
Koop lokaal

Slagerij Derks van Roelofs Food Centre: lekker vlees voor een leuke prijs

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | Als ambachtelijk vleesverwerkend bedrijf levert Roelofs Food Centre vers kwaliteitsvlees, vis, vleeswaren, eieren en kaasproducten aan onder andere horecabedrijven. Onder hetzelfde dak zit Slagerij Derks, waar een ruim eigen assortiment te koop is om ook thuis dagelijks te kunnen genieten van een ambachtelijk stukje vlees. 

Roelofs Food Centre bestaat al meer dan honderd jaar en is doorgegeven van generatie op generatie. Huidige eigenaar Ilja Roelofs is alweer van de vierde generatie. Door de enorme groei van het bedrijf is het in 2012 verhuisd naar Cuijk. Dit ging samen met de overname van Vleeshandel Derks, waar Slagerij Derks haar naam aan te danken heeft.

Dry aged
Dankzij Slagerij Derks haar relatie tot Roelofs Food Centre is het vlees niet alleen super vers, maar heeft de slager ook een ander en uitgebreider assortiment dan de gemiddelde slager, bestaande uit rundvlees, kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees, (exotisch) wild, gevogelte en vis. “De toonbank is klein, maar we hebben echt veel in huis. Veel horecavlees ook. En we kunnen makkelijk aanpassingen maken in ons assortiment”, aldus Ilja. Ook heeft Slagerij Derks goede kwaliteit voor een lage prijs. “Wij hebben slagerskwaliteit voor supermarktprijzen. Wij rijpen een gedeelte van ons vlees in een dry ager. Dit is een techniek van vroeger die weer helemaal in trend is. Het vlees krijgt hierdoor een volle en diepe smaak. Dit is op bestelling te krijgen.”

Voor op de barbecue
Met het mooie weer komt het barbecueseizoen. Door corona zijn er veel gecancelde vakanties en nog niet iedereen wil zich richting de horecazaken begeven. Maar, thuis kun je ook genieten met familie of vrienden rondom de barbecue. Slagerij Derks heeft daarvoor meer keuze dan de gemiddelde keurslager; van een standaard hamburger of worstje tot luxe vlees als een tomahawk steak of bavette. Ook helemaal hip: een groot stuk vlees op de barbecue. Procureur, short rib, longhaas, picanha of brisket; Slagerij Derks heeft alles in huis.

Nu ook marktwoensdagen open
Ondanks de ligging buiten het centrum weet de lokale bevolking de slager goed te vinden. De auto is er makkelijk te parkeren en de vaste klanten nemen zeker de moeite om bij Derks hun vlees te kopen. De medewerkers zorgen ook altijd voor persoonlijke aandacht. Zo kennen ze veel klanten bij naam en maken ze graag hier en daar een praatje. Om drukte te voorkomen is de slager nu ook op woensdagen open. “Voor de veiligheid van de klant hebben wij besloten een dag extra open te gaan. Omdat het op woensdag markt is in Cuijk zullen wij iedere week een speciale actie houden voor extra voordeel voor de klanten.” Wil je tijd besparen? Dan is het ook mogelijk online te bestellen, zodat je hele bestelling al klaar ligt voor het afhalen.

Informatie:
Adres: De Hork 5, 5431 NS Cuijk
Telefoon slagerij Derks: 0485-313347
Telefoon Roelofs Food Centre: 0485-361207
Email: info@roelofsfoodcentre.nl
Site slagerij Derks: www.derksvlees.nl
Site Roelofs Food Centre: www.roelofsfoodcentre.nl
Openingstijden:
        Woensdag: 8.00 tot 16.00 uur
        Donderdag: 8.00 tot 16.00 uur
        Vrijdag: 8.00 tot 15.00 uur

Meer berichten