Teunesen Zand en Grint B.V. heeft oog voor de regio [koop lokaal] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Lokale horecaondernemer Snellen brengt producten naar Teunesen Zand en Grint. (foto: Karel ten Haaf, Ten Haaf Fotografie)
Lokale horecaondernemer Snellen brengt producten naar Teunesen Zand en Grint. (foto: Karel ten Haaf, Ten Haaf Fotografie)
koop lokaal

Teunesen Zand en Grint B.V. heeft oog voor de regio

  •   keer gelezen   Zakelijk

HEIJEN | “Wij kopen zoveel mogelijk lokaal in, niet alleen binnen, ook buiten Coronatijd”, zegt Dorine Vaessen, woordvoerder bij Teunesen Zand en Grint B.V.. Teunesen staat met het hoofdkantoor in Heijen midden in de gemeenschap van Gennep en omstreken en hecht veel belang aan een sterke lokale markt. “Daarom ondersteunen we onze regio en de ondernemers die hier actief zijn.”

Teunesen produceert verschillende soorten zand en grind van constante hoge kwaliteit op diverse locaties in Noord-Limburg, Noord-Brabant, Duitsland en België. De bouwgrondstoffen worden geleverd aan klanten in de woning-, utiliteits- en wegenbouw en betonindustrie. “We leveren zelf nationaal en internationaal. Een sterke lokale markt vinden we echter net zo belangrijk”, zegt Vaessen.

Straatbeeld
“Niet alleen in deze coronaperiode, het is altijd onze insteek de producten en diensten die we voor onze bedrijfsvoering nodig hebben dichtbij in te kopen. Of dat nu de bouw van een nieuwe website is, catering, transport, kantoorartikelen, auto-onderdelen of een bloemist; wij doen onze inkopen in de buurt. Lokale ondernemers zorgen niet alleen voor een sterke lokale economie, ze bepalen mede het straatbeeld, de diversiteit en de levendigheid van de stad of het dorp. Dat moeten we met z’n allen steunen. Daarnaast is lokaal inkopen beter voor het milieu vanwege de relatief korte afstanden.”

Een florerende regio betekent niet alleen bijdragen aan economisch goed draaiende gemeenten, het betekent ook zorgen voor de natuur- en buitengebieden. Met de gebiedsontwikkelingsprojecten draagt Teunesen daar een steentje aan bij. Op de plekken waar het bedrijf zand afgraaft, laat het iets moois achter. In de gebiedsontwikkelingsprojecten die met de zandwinning gepaard gaan, streeft Teunesen naar meer natuur, biodiversiteit, hoogwaterveiligheid en recreatie.

Koningsven-De Diepen
Een voorbeeld van een dergelijk project is ‘Koningsven-De Diepen’ bij Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide. Samen met Vereniging Natuurmonumenten werkt Teunesen aan natuurherstel van dit eeuwenoude hoogveengebied, in combinatie met zandwinning. Vaessen: “Het is ons doel om deze locaties zo mooi mogelijk op te leveren en een natuurgebied achter te laten voor de regio dat meer biedt dan voorheen.”

De natuur bij Koningsven-De Diepen is in de jaren dertig verloren gegaan en heeft nog steeds een agrarische functie. Dat betekent een diepe ontwatering en veel meststoffen in de bovenste laag van de bodem. De belangrijkste herinrichtingsmaatregelen zijn dan ook het herstellen van het natuurlijke (grond)watersysteem en het verwijderen van de bovenste laag grond, waardoor een voedselarme bodem ontstaat.

De verwijderde voedselrijke toplaag wordt op een verantwoorde manier weer verwerkt in de plassen. Het project is begonnen in 2016 en na de afgraving zal er een afwisselend landschap van blauwgrasland, hoogveen, heide, dotterbloemgrasland, riet en ondiepe plassen met een rijk planten- en dierenleven terug keren. Met wandel- en vlonderpaden en speciale uitkijkpunten zal iedereen van deze bijzondere natuur kunnen genieten.

Informatie:
Adres: Hoogveld 16, 6598 BL Heijen
Telefoon: 0485-512500
Email: info@teunesen.nl
Site koningsven-De Diepen: www.koningsven.nl

Artist impression
Hier ziet u de artist impression van gebiedsontwikkeling Koningsven-De Diepen. (foto: Kruijsen FotoDesign 2012).

Meer berichten