Miriam van den Broek in de boerderijwinkel. (foto:
Miriam van den Broek in de boerderijwinkel. (foto:

Barbecueën met eerlijk Hereford vlees van De Lamperse Hei

  •   keer gelezen   Zakelijk

WANROIJ | Boertel De Lamperse Hei staat het beste bekend als groepshotel en bed en breakfast. Wist je dat het bedrijf ook een boerderijwinkel heeft waar eerlijk vlees te koop is? Van de bekende Land van Cuijk burger tot luxer vlees voor de barbecue; heerlijk voor de zomermaanden. 

De vleesproducten die verkocht worden in de boerderijwinkel zijn van de eigen Herefordrunderen. Eigenaren Mat en Miriam van den Broek hechten veel waarde aan dierenwelzijn. “De Herefords staan in een potstal; op stro dus. De staldeuren staan altijd open zodat de runderen vrij in- en uit kunnen lopen. Wij gebruiken geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen en een deel van het voer wordt gewonnen uit het grasland van economische verbindingszones in een straal van vijf á tien kilometer om de boerderij”, vertelt Miriam. De Lamperse Hei maakt gebruik van een korte keten: de runderen gaan van de boerderij naar de slager en het vlees komt vervolgens rechtstreeks terug in de winkel. “Zo weet je precies waar je vlees vandaan komt. Het is dus eerlijk vlees.” Tijdens openingstijden op vrijdag en zaterdag is het ook mogelijk zelf een kijkje te nemen in de stal om de runderen van dichterbij te bewonderen.

Voor de barbecue
Dankzij de goede omgang met de Herefords, de duurzaamheid van de boerderij en de korte keten is het geen verassing dat De Lamperse Hei kwaliteitsvlees verkoopt voor een eerlijke prijs. De Lamperse Hei gaat met het seizoen mee. De zomer staat in het teken van barbecuevlees. Dit is wat luxer vlees, maar er is genoeg keuze, met verschillende prijsklassen. De bekende Land van Cuijk burger is uiteraard verkrijgbaar, maar ook naar grote stukken vlees is nu veel vraag. Deze gaan dan in z’n geheel op de barbecue. De Lamperse Hei heeft daarvoor een bavette, pincanha, tomahawk steak, entrecote, T-bone steak of Ribeye te koop. Op de vernieuwde website www.lampersehei.nl is het volledige assortiment te vinden.

‘Ontspannend inspannen’
Lokale samenwerking is belangrijk voor Miriam. “Wij willen verbinding hebben met de regio, want samen staan we sterker. Wij werken dan ook veel samen met Catering van Vonderen uit Sint Hubert.” Naast kant-en-klare maaltijden voor de grote, kleine of hele kleine eter, zijn ook Land van Cuijk en Lamperse Hei barbecue te bestellen bij Van Vonderen. Het is bij De Lamperse Hei ook mogelijk om te vergaderen. De lunch wordt dan ook gecaterd door Van Vonderen. Tijdens de vergaderingen mogen de deelnemers als ze willen hun eigen lunch maken. Op een Co-Fire, een soort grote barbecue, mag iedereen dan zijn of haar eigen Land van Cuijk burger maken. “We horen vaak dat er tijdens de lunch meer wordt besproken dan tijdens de vergadering. Rondom de barbecue zijn de gesprekken namelijk ongedwongen. Ontspannend inspannen, noemen wij dat”, aldus Miriam.

Informatie:
Adres: Lamperen 14, 5446 PT Wanroij
Telefoon: 06-50203978
Email: info@lampersehei.nl
Site: www.lampersehei.nl
Openingstijden boerderijwinkel:
        Vrijdag: 9.00 – 16.00 uur
        Zaterdag: 9.00 – 13.00 uur
         Ander tijdstip? Neem even contact op.

Meer berichten