Samen met naasten gemakkelijk online de rouwkaart maken | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Leonne Albers van Made for Moments.
Leonne Albers van Made for Moments.

Samen met naasten gemakkelijk online de rouwkaart maken

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Een kind krijgen, trouwen, een jubileum of een uitvaart: het zijn momenten die je leven vormen. Met de kaarten en andere producten van Made for Moments maak je je moment zo speciaal mogelijk. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om zelf online een uitnodiging, het geboortekaartje of een trouwkaart uit te kiezen en deze vervolgens te personaliseren in een editor. Wanneer het gaat over de rouwkaart van een overleden dierbare, kiezen we vaak nog voor de traditionele weg: een kaart uit het boek van de begrafenisondernemer. Met behulp van de online tool kan je bij Made for Moments zelf of samen met familie de rouwkaart maken.

Het proces van het samen maken wordt door velen als heel waardevol gezien. “Mijn moeder is in maart 2019 overleden. Natuurlijk mocht ik van mijn broer en zus de kaart maken, ik zit immers al meer dan 17 jaar in het vak. Maar ik wilde het dit keer niet alleen doen, maar juist samen. En wat was dát fijn… Op de avond dat wij afscheid hebben moeten nemen van mijn moeder, hebben we met het hele gezin, inclusief mama, al haar wensen doorgenomen. Met de laptop op haar schoot heeft zij online het ontwerp gekozen”, aldus Leonne Albers van Made for Moments. “Al vrij snel werd duidelijk wanneer haar afscheid zou plaatsvinden en dit heb ik toen zelf online aangepast op de rouwkaart. Daarnaast had ik al gegevens verzameld, zoals de aanhef, een passend gedicht, alle informatie omtrent haar afscheid, alle namen en het correspondentieadres. De rouwkaart die wij die avond samen hadden uitgekozen, ben ik gaan bewerken in de editor. Hoewel het mijn werk is kaarten te ontwerpen, is het voor iedereen mogelijk om op deze manier online een kaart aan te passen. Je kan op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld het lettertype wijzigen, kleuren veranderen en eigen beelden toevoegen. Die dag nog heb ik de rouwkaart afgemaakt en omdat we zo snel konden schakelen, hebben we ook een proefdruk laten maken. Voor ons was het qua timing mogelijk de kaart fysiek te laten drukken, maar mocht hier geen ruimte meer voor zijn, is het mogelijk de kaart te downloaden (in de vorm van een PDF). Zo is het altijd mogelijk de kaart écht even vast te houden en te beoordelen.”

Steentje bijdragen
“Samen de rouwkaart maken. Alle naasten die daar behoefte aan hebben, kunnen een steentje bijdragen. Iets wat mij destijds een ontzettend warm en bijzonder gevoel heeft gegeven. De één is op zoek naar een mooi gedicht, de ander kiest de foto en weer iemand anders zorgt voor het insteken en rondbrengen van de rouwkaart. Vooral in deze tijden, waarin we te maken hebben met coronamaatregelen, is afscheid nemen van je dierbare heel heftig. “Het is dan erg fijn dat je digitaal kunt werken. Het is namelijk ook mogelijk samen in hetzelfde account te werken met je broer, zus of je nichtje, met de uitvaartbegeleider of met Made for Moments. Of het nu gaat om de rouwkaart, het gedachtenisprentje, de liturgie, de bedankkaart of het rouwbericht in deze krant: wij zullen er alles aan doen te maken wat jij nodig hebt om op een waardige en respectvolle manier afscheid te kunnen nemen. Want als iets liefs je verlaat, blijft altijd nog de liefde.” De rouwkaarten worden gedrukt door Kampert-Nauta in Oss. Omdat rouwpost snel gedrukt moet worden zijn er in de drukkerij van maandag tot en met vrijdag twee ophaalmomenten. Je kunt ook voor andere verzendmethodes kiezen. Made for Moments verstuurt elke dag kaarten binnen Nederland en België. Er komen ook families naar Oss toe om de kaarten dezelfde dag nog op te halen.

Unieke collectie
De rouwkaartencollectie is uniek, origineel en eigentijds, gemaakt door de makers van Made for Moments. Elke dag werkt een vakkundig en creatief team samen aan rouwkaarten die je raken. Kaarten met zelf geïllustreerde beelden of mooie landschapsfoto’s bijvoorbeeld. In de collectie vind je verschillende foto’s van de natuurbegraafplaats de Maashorst. “We merken dat veel mensen het mooi vinden op de rouwkaart een foto te laten zien van de laatste rustplaats van de overledene. Naast fotokaarten bieden we kaarten in veel verschillende thema’s, zoals bloemen, moderne rouwkaarten, typografisch en klassiek. Mensen kunnen ook zelf een ontwerp maken met eigen foto’s. Wij zien de kaart voor een afscheid niet alleen als ‘rouwkaart’, maar als een mooie blijvende herinnering. Een kaart die je bewaart en die bij veel mensen nog lang op de kast blijft staan. Vanuit deze passie en overtuiging maken wij collecties. En vanuit deze gedachtegang moet ook de editor werken op onze website. Laagdrempelig en met oneindig veel mogelijkheden.”

Meer informatie
Made for Moments werkt samen met uitvaartondernemers, waaronder Bo Brans Uitvaartzorg, Claassen Uitvaartzorg en Uitvaartzorg Van Tilburg. Made for Moments | Rouw is iedere dag van 9.00 tot 21.00 uur bereikbaar via (06) 53 43 51 51. Meer informatie op https://madeformoments.nl/rouwkaarten

Meer berichten