koop lokaal

Jouw verhaal verwerkt in een uniek sieraad

  •   keer gelezen   Zakelijk

OVERLOON | Op zoek naar trouwringen die jullie liefde voor elkaar perfect weergeven, een prachtig sieraad waarmee je een overleden naaste altijd dichtbij je hebt of juwelen waarmee jij de ster van de avond bent? Dan zit je goed bij Hester Vonk Noordegraaf in Overloon. Deze goudsmid verwerkt jouw verhaal in een uniek sieraad.

Al twintig jaar is de ontwerpster uit Overloon dagelijks in de weer met de mooiste materialen waar ze verfijnde en elegante sieraden van maakt. In eerste instantie deed ze dat bij een gerenommeerde Duitse sieradenfabrikant, maar al snel besloot ze haar eigen weg te gaan. “Ik wilde niet alleen aan de ontwerptafel, maar ook aan de werkbank zitten”, aldus Hester Vonk Noordegraaf.

Mystiek
“Het oude ambacht van smeden, vijlen en zagen heeft iets mystieks. En met de moderne technieken van nu – zoals 3D-printing – kun je perfectie in design bereiken. Ik verbind beide werelden graag met elkaar om tot verfijnde sieraden te komen. Draagcomfort en duurzaamheid verlies ik daarbij nooit uit het oog.”

Oud goud
Als je het over duurzaamheid hebt, dan hoort daar natuurlijk ook het gebruik van ‘oud goud’ bij. Voor Hester Vonk Noordegraaf is dat geen enkel probleem. “Dat maakt het juist heel persoonlijk. Je hoeft ook niet altijd een compleet nieuw ontwerp te maken; je kunt bijvoorbeeld een dierbaar erfstuk verwerken in een nieuw sieraad. En ook voor reparaties ben je bij mij aan het juiste adres.”

Geef je haar de vrije hand – natuurlijk, nadat het budget is besproken – dan kun je rekenen op een verfijnd juweel. Hester Vonk Noordegraaf heeft namelijk oog voor subtiele bijzonderheden. Denk bijvoorbeeld aan bewegende kettinkjes aan een ring. En ook de gekleurde edelstenen (gemstones) springen in het oog. “Ik ga voor mijn klant echt op zoek naar de kleur van haar wens.”

Persoonlijk
Het persoonlijke in een sieraad is wat Hester Vonk Noordegraaf zo aanspreekt. Ieder stuk moet perfect passen. “Kijk naar een trouwring; die draag je – als het goed is – je hele leven. Maar ook herinneringssieraden zijn ontzettend waardevol. Wist je dat je eigenlijk overal wel een assieraad van kunt maken? Net als dat we een vingerafdruk heel subtiel kunnen verwerken. Zo ontstaat een – volledig bij jou passend - juweel met heel persoonlijk verhaal.”

Maar voor ze aan de slag gaat, is er eerst uitgebreid persoonlijk contact. Dat kan op het moment dat de klant het wenst; zowel doordeweeks, in het weekend als ’s avonds. “Dan kijken we in alle rust naar wat bij de klant past; niet alleen qua ontwerp, maar ook qua materialen en budget. Vervolgens ga ik aan de slag met het ontwerp, dat ik aansluitend ook digitaal uitwerk. Dan ziet de klant het stuk echt voor zich en kun je ook verschillende opties tonen.”

Informatie
Schootshof 4, 5825 AS Overloon
Telefoon: 06-4212 3299
Mail: info@hestervonknoordegraaf.nl
Site: www.hestervonknoordegraaf.nl

Meer berichten