<p>Alex van Deursen van Meat Monkey, met in zijn handen de bekroonde achterham en boerenmetworstringetjes.</p>

Alex van Deursen van Meat Monkey, met in zijn handen de bekroonde achterham en boerenmetworstringetjes.

(Foto: Martijn Schwillens)

Keurslager Meat Monkey uit Cuijk kroont zich tot Europees kampioen

  •   keer gelezen   Zakelijk

CUIJK | Keurslager Meat Monkey in Cuijk mag zich Europees kampioen noemen. De achterham en boerenmetworstringetjes van slager Alex van Deursen werden bekroond met ‘Goud’ bij de prestigieuze vakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers. “Dit is natuurlijk een prachtige erkenning van de kwaliteit die wij willen leveren”, aldus Van Deursen.

Door Martijn Schwillens

“Ik ben opgegroeid als kok en zodoende eigenlijk al mijn hele leven bezig met smaak. Dat is ook de reden dat we bij Meat Monkey gekozen hebben voor het varkensvlees van de Heyde Hoeve. De varkens worden daar duurzaam gehouden, met alle ruimte. De varkens leven ook net wat langer, waardoor er minder sappen verloren gaan en de smaak dus sterker is en blijft zodra het vlees de pan raakt. Onze klanten hechten net als ik veel waarde aan een eerlijke herkomst. Zodoende bezoek ik zelf de boeren waar ik mijn vlees inkoop. Als een dier een goed leven heeft gehad, proef je dat terug”, vertelt Van Deursen.

‘Onze klanten hechten net als ik veel waarde aan een eerlijke herkomst. Zodoende bezoek ik zelf de boeren waar ik mijn vlees inkoop’

Bekroonde producten
Zijn woorden over de kwaliteit van zijn producten, kan hij nu dus staven aan de Europese titels die hij heeft behaald met de achterham en boerenmetworstringetjes. “Als slager wil je je creativiteit blijven testen, maar vooral ook graag testen hoe goed de kwaliteit van je producten is. Dan is het fijn dat een erkende vakjury je producten beoordeelt en bekroont met ‘Goud’. De boerenmetworstringetjes heb ik in de smaken naturel en chili-knoflook. Heerlijk voor bij de borrel of ‘s avonds op tafel.”

Lekkerste ham
De Kampioensham van Meat Monkey is bovendien door het Brabants Aspergegenootschap uitgeroepen als de ‘lekkerste ham voor bij de asperges’. “We hebben vorige week de mensen onze Kampioensham laten proeven en iedereen nam ‘m meteen gretig mee naar huis, zo lekker vonden ze ‘m. De achterham is ook een ideaal product voor de bij paasbrunch”, weet Van Deursen. En tot slot: “Om deze mooie titels te vieren, is onze achterham tot en met 27 maart extra voordelig geprijsd.”
Info: Meat Monkey, Maasburg 1, Cuijk, www.meatmonkey.keurslager.nl

Meer berichten