Yvonne van Esch van de Praktijk Verliesbegeleiding Gezondheidszorg.
Yvonne van Esch van de Praktijk Verliesbegeleiding Gezondheidszorg.

Minder piekeren en oordelen: ‘Mindfulness helpt’

  •   keer gelezen   Zakelijk

SAMBEEK | Minder piekeren en oordelen, af willen van onzekerheid en somberheid en/of beter kunnen omgaan met beperkingen? “Mindfulness helpt!”, onderstreept Yvonne van Esch, gediplomeerd trainer in Het Kloosterhuis in Sambeek.

“Mindfulness betekent, met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu zonder daar een oordeel over te hebben,” vertelt Yvonne van Esch van de Praktijk Verliesbegeleiding Gezondheidszorg. “Bij gevoelens of gedachten die niet leuk zijn, hebben we de neiging deze af te keuren of weg te duwen. Mindfulness leert je te accepteren zonder te oordelen en stil te staan bij de ervaringen van het moment, waardoor er ruimte ontstaat.” 

‘Alle oefeningen zijn gemakkelijk aan te passen aan wat past bij jouw lichaam’

Jarenlange ervaring
Yvonne begeleidt al vele jaren mensen die beter willen leren omgaan met hun veranderde leven. “Met de opleiding aan de Radboud Universiteit kan ik een wetenschappelijk onderbouwde training aanbieden, voor mensen met en zonder beperkingen. Alle oefeningen zijn gemakkelijk aan te passen aan wat past bij jouw lichaam. Het gaat niet om de houding maar om de intentie.”

Kleine groepen
Kleine groepen, wat de sfeer vertrouwelijk maakt. “Het is geen praatgroep,” benadrukt Yvonne, “maar een oefengroep. De training helpt om het rustige middelpunt te blijven, zoals in een tornado; het maakt niet uit wat er om je heen gebeurt, het middelpunt is rustig. Elke les heeft een andere insteek en er zit een opbouw in. Tijdens de training ga je oogsten. En nee, het is niet zweverig, maar gaat dit juist tegen. Thuis oefenen is van belang, vergelijk het met piano spelen, daarvoor moet ook getraind worden. De trainingen starten op 22 en 23 september 2021 en bestaan uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur plus een stiltedag. Met de ontwikkelde competenties is deze training je verdere leven zinvol.”
Aanmelden kan via bellen: 06-30473731 of via het contactformulier op de website www.verliesbegeleidinggezondheidszorg.nl 

Meer berichten