<p>Rianne Hillenaar van Eerstmediation.nl in haar &#39;huiselijke&#39; kantoor in het oude gemeentehuis van Beers.</p>

Rianne Hillenaar van Eerstmediation.nl in haar 'huiselijke' kantoor in het oude gemeentehuis van Beers.

(Foto: Martijn Schwillens)

Rianne Hillenaar: ‘Mijn nieuwe kantoor ademt de sfeer die ik wens’

  •   keer gelezen   Zakelijk

BEERS | Sinds augustus is Rianne Hillenaar met mediation- en advocatenkantoor Eerstmediation.nl gevestigd in het oude gemeentehuis van Beers. In de rustieke ambiance van vroeger gedijt Hillenaar naar eigen zeggen het best. “Mensen die hier komen zijn vaak gespannen en geëmotioneerd. Dan helpt de sfeer die een pand uitademt bij het ontspannen.”

Door Martijn Schwillens

De afgelopen vijf jaar was Hillenaar gevestigd in het oude klooster van de Paters Oblaten in Cuijk, een plek die niet langer beschikbaar was. In haar zoektocht naar een nieuwe locatie kwam ze uit bij het karaktervolle oude gemeentehuis van Beers. “Het pand geeft een prettige sfeer. Ik wil bewust geen kantoor met typische kantoormeubelen. Het moet huiselijk zijn, als een woonkamer. Al heb je daar meestal geen flipover staan”, lacht ze. “Je bent heel persoonlijk met mensen aan het praten. De omgeving moet aansluiten bij het persoonlijke contact dat je met mensen hebt. In deze nostalgische ambiance vind ik het prettig om te werken.”

‘Ik wil er echt voor mensen zijn. Dan mag dat nooit op een kwartiertje meer of minder aankomen’

Ruim de tijd nemen
De interactie met haar cliënten is de pijler waarop haar dienstverlening rust. “Ik plan voor een gesprek al snel twee uur, maar als we meer tijd nodig hebben, dan is die er. Ik hoor van mensen dat ze soms halverwege hun verhaal bij de GGZ alweer omwille van de tijd weg worden gestuurd. Maar de verhalen die mensen hebben, of het nu om een echtscheiding of arbeidsconflict gaat, gaan gepaard met veel emoties. Sommigen hebben psychische klachten of zitten aan de grond. Ik wil er echt voor mijn mensen zijn. Dan mag dat nooit op een kwartiertje meer of minder aankomen”, benadrukt ze.

Voldoening
“Het geeft enorm veel voldoening als je mensen kunt helpen bij een situatie waar ze zelf het idee van hebben er niet meer uit te kunnen komen. Een juridisch gevecht leidt maar zelden tot een oplossing waar je tevreden over bent. Je moet gewoon praten”, weet Hillenaar. “En als dat samen niet meer lukt, dan via een mediator. Een gerechtelijke procedure is altijd schadelijk, zeker als bij een scheiding ook nog kinderen in het spel zijn. Ik breng iets juridisch samen naar iets heel menselijks. Dit werk geeft me veel voldoening.”
Meer informatie: Eerstmediation, tel. 06-14065530, riannehillenaar@eerstmediation.nl, eerstmediation.nl

Meer berichten