<p>De realisatie van een nieuw, 12.000m2 groot magazijn is de eerste stap van Marels uitbreiding in Boxmeer.</p>

De realisatie van een nieuw, 12.000m2 groot magazijn is de eerste stap van Marels uitbreiding in Boxmeer.

(Foto: Marel)

Marel gaat fors uitbreiden op Saxe Gotha in Boxmeer

  •   keer gelezen   Zakelijk

BOXMEER | Marel wil fors gaan uitbreiden. Op braakliggende terrein aan de Raamstraat, recht tegenover het huidige pand van de machinebouwer, zal een nieuw warehouse van 12.000m2 worden gerealiseerd. “Met de nieuwbouw creëren we een toekomstige bestendige werkomgeving voor onze medewerkers”, aldus Roger Claessens van Marel.

Nog niet zo lang geleden, in 2018, voltooide Marel in Boxmeer een nieuwe kantoorvleugel, een vernieuwd R&D centrum en een uitbreiding van de productieruimte om aan de groeiverwachtingen te voldoen. Nu staat de volgende uitbreiding alweer op stapel, ten teken dat de voorspoedige groei voortduurt. Met het oog op een toekomstbestendige werkomgeving voor alle medewerkers is deze aanpassing van het Marel bedrijfspand zeer gewenst.
In februari 2022 gaat de eerste schop in de grond voor de realisatie van een flinke uitbreiding.

Inspirerende omgeving
Met de uitbreiding wil Marel ‘de werkplek van de toekomst’ gestalte geven, om voor zowel huidige als toekomstige medewerkers een aantrekkelijke werkgever te zijn. Per afdeling wordt gekeken naar maatwerk: een HR afdeling heeft andere prioriteiten, bijv. met het oog op privacy, dan een inkoopafdeling. Marel streeft er niet zozeer naar om een groter gebouw te realiseren, maar wel een ander soort gebouw. Net zoals ‘thuis’ door het thuiswerken niet meer een strikte privéplek is, zo wordt ‘kantoor’ ook niet meer een strikte werkplek. Marel wil een inspirerende omgeving bieden, een innovatiecampus waar betrokkenheid en interactie op vele manieren mogelijk zijn. 

Duurzaamheid
De drietraps uitbreiding zal zich over meerdere jaren uitstrekken, waarbij de eerste fase naar verwachting in de herfst van 2022 gereed zal zijn. Die eerste fase betreft een nieuw te bouwen magazijn van liefst 12000m2 op een aangekocht perceel dat grenst aan het bestaande Marel pand, aan de overkant van de Raamstraat. Bij deze uitbreiding is veel aandacht voor duurzaamheid en dat gaat verder dan goede isolatie. Het nieuwe magazijn wordt volgelegd met zonnepanelen, de vloerverwarming is gasloos, de luchtverversing is optimaal, het energieverbruik is geminimaliseerd en de afvalstromen worden zorgvuldig gereguleerd.
In de volgende fases volgen het bedrijfsrestaurant en de oudere kantoorvleugels. Ook zal de mechanische productie worden gemoderniseerd, het DemoCenter verplaatst en de assemblage-afdeling geüpgraded.

Lees meer hierover in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 2 november.

Meer berichten