<p>Geer en Marianne Verlinden stoppen na 36 jaar met Juwelier Verlinden in Sint Hubert. 'Het besluit heeft ons zelf ook wat verrast. Medio november hebben we de knoop doorgehakt.'</p>

Geer en Marianne Verlinden stoppen na 36 jaar met Juwelier Verlinden in Sint Hubert. 'Het besluit heeft ons zelf ook wat verrast. Medio november hebben we de knoop doorgehakt.'

(Foto: De Maas Driehoek)

Juwelier Verlinden in Sint Hubert start met opheffingsuitverkoop

  •   keer gelezen   Zakelijk

SINT HUBERT | Ondernemersechtpaar Geer en Marianne Verlinden heeft besloten om na 36 jaar te stoppen met Juwelier Verlinden in Sint Hubert. “Door onze leeftijd en opgelopen ziekte hebben wij besloten eerder te stoppen dan we in onze gedachten hadden”, laat het tweetal weten. Op donderdag 3 februari wordt daarom begonnen met de opheffingsuitverkoop.

Door Martijn Schwillens

Het is niet gelukt om een overname van de juwelierszaak te realiseren. “We hebben helaas geen opvolging, omdat onze drie kinderen iets anders ambieerden. Verkoop van de winkel is evenmin gelukt. Dat heeft ook te maken met de ontwikkelingen in de detailhandel. Financiering is lastig om rond te krijgen, tussenhandelaren verdwijnen waardoor klanten vaker direct bij een merk kunnen kopen en de criminaliteit wordt erger, zoals we helaas ook zelf hebben ervaren twee jaar geleden. Toch hebben wij het altijd met veel plezier gedaan, maar door ziekte hebben we het besluit om te gaan stoppen bewust naar voren gehaald”, zegt de nu 65-jarige Geer.

‘Naarmate het jaar vordert, worden de kortingen steeds hoger’

Bijna jaar lang korting
Het besluit heeft de twee ‘zelf ook wat verrast’. “Maar medio november hebben we de knoop doorgehakt”, vervolgt Geer. “We starten 3 februari met 10-15 korting op ons gehele assortiment juwelen en horloges. De opheffingsuitverkoop loopt door tot 24 december. Naarmate het jaar vordert, worden de kortingen steeds hoger, maar de keuze ook steeds beperkter, want op is op”, verduidelijkt Geer, bij wie het besef aanwezig is dat met de sluiting met Kerst 2022 een einde komt aan een tijdperk. “Deze zaak is in 1936 door de familie Verlinden begonnen. Wij hebben het ook weer van mijn ouders overgenomen. Gelukkig duurt het afscheid van onze trouwe klanten, die soms wel van 30 tot 40 kilometer van Sint Hubert komen, bijna een jaar lang. We hebben altijd een zeer onderscheidend assortiment gouden en diamanten sieraden gevoerd en we zijn altijd met onze tijd meegegaan. Ook qua internetverkoop.” En de optiek? “Die afdeling wordt waarschijnlijk eind 2022 overgenomen. Maar wij stoppen sowieso. Vandaar nu al de start van de opheffingsuitverkoop.”
Info: Juwelier Verlinden, Pastoor Jacobsstraat 34, Sint Hubert, 0485-451291, www.verlinden.tv 

Meer berichten