<p>Gezellige drukte afgelopen zaterdag bij caf&eacute; Die Kneipe in Boxmeer.</p>

Gezellige drukte afgelopen zaterdag bij café Die Kneipe in Boxmeer.

(Foto: Persbureau SK-Media)

Horeca in Land van Cuijk eist harde openingsdatum

  •   keer gelezen   Zakelijk

LAND VAN CUIJK | Horecaondernemers in het Land van Cuijk (en andere afdelingen in Nederland) eisen van het kabinet een harde openingsdatum. Zonder toezegging van het kabinet zullen horecaondernemers vanaf 26 januari zelf de deuren openen. “En die gaan dan niet meer dicht.”

“Met grote onvrede en verbazing hebben wij kennisgenomen van de laatste persconferentie. We doen het samen geldt in elk geval niet meer. Horeca, cultuur en de evenementensector staan er nu alleen voor”, laten de 100 voorzitters van diverse afdelingen binnen Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Zij merken die onvrede ook terug bij hun leden. “Er is totaal geen draagvlak meer voor deze maatregelen. Als enig land in Europa is de horeca dicht. De massale steun voor de horeca vanuit de bevolking, afgelopen zaterdag, was prachtig om te zien. Daarom willen we nu een harde openingsdatum. We kunnen onze leden niet meer binnenboord houden en dat gaan wij ook niet meer proberen. Het is niet meer uit te leggen. De ziekenhuiscijfers dalen alleen maar en de ic’s lopen leeg.”

Zorgen
De voorzitters maken zich, net als de burgemeesters, zorgen over wat komen gaat als het kabinet dit beleid niet aanpast. “De horeca is al twee jaar het braafste jongetje van de klas en gaat steeds als eerste dicht en als laatste open. Het gebrek aan steun en perspectief zal de doorslag geven waarom ondernemers open gaan”, laat een woordvoerder van KHN weten. De voorzitters gaan ervan uit dat het kabinet uiterlijk zaterdag 22 januari nog aangeeft dat de horeca per 26 januari weer open gaat.

Meer berichten